© Roy Beusker

Masterclass (try-out)

Pia Douwes e.a.
zo 28 apr 14:00 - 15:30
zo 28 apr
14:00 - 15:30
  • zo 28 apr
    14:00 - 15:30
    Ticketprijs incl. consumptie | kassa + € 1,-
    Theaterzaal

Broadway sensatie terug in Nederland!

Maria Callas gaf in de herfst van haar carrière masterclasses aan de Juilliard School in New York. Haar stem had aan kracht ingeboet, maar de belangstelling voor de grootste operazangeres van deze eeuw was nog steeds ongekend. Masterclass is een toneelstuk van succesauteur Terrence McNally, waarin Maria Callas drie van haar operastudenten genadeloos confronteert met hun muzikale tekortkomingen.

Haar opvattingen over tekst en interpretatie, de noodzaak om persoonlijk te zijn, Callas pepert het haar pupillen in met humor en een boosaardig gevoel voor superioriteit. Pia Douwes kruipt wederom in de huid van Maria Callas, die incidenteel wordt ondersteund door muziek van Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini en Vincenzo Bellini.

Recensies

‘Pia Douwes is van meet af aan overtuigend in haar interpretatie van Callas. Een lastige rol die een veelvoud aan expressie en schakeringen vraagt.’ de Volkskrant

‘Ook als ze niet zingt, weet deze musicalster het publiek te betoveren.’ Univers

‘Pia Douwes laat de verschillende kanten van Callas zien: de uiterst strenge en directe aanpak, haar enorme discipline, kwetsbaarheid, de liefde en inleving in de muziek en haar intense behoefte om zichzelf te bewijzen.’ Musicaljournaal

Dit toneelstuk won meerdere prijzen, waaronder een Tony en Drama Desk Award, kreeg in Nederland unaniem lovende recensies, een nominatie voor de Nederlandse Toneel Publieksprijs en werd geselecteerd voor het Theaterfestival. Masterclass heeft wereldwijd indrukwekkende hoofdrolspelers op haar naam staan. Zo speelde Zoe Caldwell, Audra McDonald en Patty Lupone de voorstelling op Broadway, waarbij laatstgenoemde ook op West End de rol voor haar rekening nam. Roman Polanski nam in Parijs de regie voor zijn rekening en in Australië werd Maria Callas tot leven gebracht door Maria Mercedes.

VIP voor één middag? | Speeldoos VIP Vervoer 
Heb je je altijd al een keer VIP willen voelen? Dat kan! Samen met partner Volvo Buitenweg bieden wij het SPEELDOOS VIP VERVOER.

Hoe werkt 't?
Je boekt kaarten voor deze voorstelling en vraagt het VIP Vervoer aan. Uit de aanvragen loten wij een winnaar. Win je? Dan ben je onze VIP van de dag en word je thuis opgehaald door onze chauffeur en ook weer thuisgebracht. Op de voorstellingsmiddag hebben wij voor je/jullie een tafeltje gereserveerd en ontvang je voorafgaand aan de voorstelling van ons een kopje koffie/thee en na afloop een drankje naar keuze.

Klik hier om het VIP Vervoer aan te vragen

Pia kan zich volledig transformeren en de zaal boeien. Zij laat zien dat ze een klasse apart is

Musicaljournaal

Credits

Script/Testen/Muziek: Terence McNally
Regie/Staging: Frank van Laecke
Producent: Schultheis & van Kooten Live Entertainment ism TripleT Agency