Theater de Speeldoos is Theater van het Jaar!

Op maandag 29 januari vond de uitreiking van de Theater van het Jaar Prijs plaats tijdens de VVTP theaterbeurs in De Kom in Nieuwegein. De Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP) reikt sinds 2010 de Theater van het Jaar Prijs uit tijdens de jaarlijkse VVTP theaterbeurs. In totaal zijn er meer dan 500 theaters in Nederland, waarvan het overgrote deel in de categorie minder dan 450 stoelen valt.

Ons theater werd twee keer eerder genomineerd voor de prijs, in 2017 en 2019, maar dit jaar gaan we eindelijk met de winst naar huis! En de winst is... een stoel die het hele jaar bij het winnende theater mag blijven staan.

De leden van de VVTP beoordelen alle Nederlandse theaters waarmee zij samenwerken op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling, gastvrijheid van het theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent. Bij de beoordeling zijn verschillende afdelingen en medewerkers betrokken: van marketeers tot technici en van productieleiders tot kantoorpersoneel, maar ook artiesten geven hun oordeel.

In het juryrapport wordt ons theater ‘geroemd om haar gastvrijheid en vriendelijkheid’. ‘De mensen die in dit theater werken weten wat gastvrijheid is en hoe ze bezoekers en artiesten moeten ontvangen.’

De samenwerking met onze directeur Tom wordt gewaardeerd onder impresariaten, producenten en artiesten. ‘Als een ware gastheer is de directeur altijd aanwezig en uiterst vriendelijk met een groot hart voor zijn theater.’ ‘De bevlogen directeur durft risico’s te nemen en zijn nek uit te steken… Dit theater heeft een goede samenwerking met de middenstand’.

Ook de marketing en publiciteit wordt genoemd in het juryrapport. ‘De marketingafdeling is prettig in de samenwerking, ondanks de soms beperkte middelen. De afdeling is altijd creatief en origineel, goed bereikbaar en denkt proactief mee in de marketingplannen. De website is duidelijk vormgegeven.’

Wij zijn ontzettend trots op het winnen van de Theater van het Jaar Prijs 2023. Maar bovenal blijven we natuurlijk gewoon doen waar we goed in zijn. Jullie een onvergetelijke middag of avond uit bezorgen!

In de categorie Grote Theaters (meer dan 450 stoelen) ging Theater de Stoep met de stoel naar huis. Het DeLaMar mocht dit jaar de Marketing Prijs in ontvangst nemen.Volledige Juryrapport:

Het Theater dat zich dit jaar de winnaar van de VVTP Theaterprijs 2023 in de categorie Kleine Theaters mag noemen, wordt geroemd om haar gastvrijheid en vriendelijkheid.

De samenwerking is fantastisch. De mensen die in dit theater werken weten wat gastvrijheid is en hoe ze bezoekers en artiesten moeten ontvangen. Ze doen echt een stapje extra in gastvrijheid en hier is uitgaan en een avond uit.

Als een ware gastheer is de directeur altijd aanwezig en uiterst vriendelijk met een groot hart voor zijn theater. Als hij niet aanwezig is zorgt hij voor een persoonlijk kaartje voor de artiest. Dat wordt zeer gewaardeerd! De directeur van dit theater ontvangt vooraf de artiesten, staat na afloop zélf bier te tappen en verlaat het theater als laatste terwijl de volgende ochtend een kindervoorstelling gepland staat waar hij óók aanwezig is: dat is klasse!

Ondanks het ietwat ouderwetse karakter van het theater wordt er toch een huiselijke sfeer gecreërd, zowel in het voorgebouw als backstage.

De marketingafdeling is prettig in de samenwerking, ondanks de soms beperkte middelen. De afdeling is altijd creatief en origineel, goed bereikbaar en denkt proactief mee in de marketingplannen.

De website is duidelijk vormgegeven: je kunt goed vinden wat je zoekt.

De bevlogen directeur durft risico's te nemen en zijn nek uit te steken. Dat kan bij het publiek zeker op waardering rekenen. Dit theater heeft een goede samenwerking met de middenstand (sponsoring).

Ook de bereikbaarheid van contactpersonen is fantastisch. Het theater kent het verzorgingsgebied, speelt hierop in en weet het publiek te bereiken.