De avond van de Baarnsche Geschiedenis

In thema van 'Echt nep'
Nieuw bijgeboekt!
di 22 okt 20:15
di 22 okt
20:15

Oktober is de landelijke Maand van de Geschiedenis en 22 oktober is de Avond van de Baarnsche Geschiedenis. Wij volgen het landelijke thema ‘Echt nep’.

Dit is alweer de vierde editie die wordt gebracht door de Historische Kring Baerne in samenwerking met Kevin van den Berg en Balletschool Marut Jorquera. Maar dit jaar is de Avond wel heel bijzonder: wij houden de prijsuitreiking van onze fotowedstrijd. De geselecteerde inzendingen zijn tentoongesteld in de kleine foyer van De Speeldoos; die kunt u vooraf aan de voorstelling of in de pauze bekijken. En dat niet alleen: wij presenteren ook ons Jubileumboek. Vanzelfsprekend richten we ook een verkooptafel in waar u dit bijzondere boek over Baarn in het buitenland en het buitenland in Baarn kunt aanschaffen.

De avond zelf staat weer in het teken van de Baarnse geschiedenis. U ontmoet een aantal historische figuren die op het toneel hun verhaal vertellen, bij monde van Frits Booy, Wil Hordijk en Machteld Olthof. Het gaat dan vooral om gebeurtenissen waarvan het waarheidsgehalte niet helemaal duidelijk is.  Er is een kleine quiz in het kader van ‘Echt nep’: er worden drie verhalen verteld over een voorwerp of gebeurtenis, en de zaal mag raden welk verhaal echt is en welke nep zijn. Echt nep is dat u geen prijs krijgt als u het goed heeft……

Zoals gebruikelijk komt Balletschool Marut Jorquera met een spectaculaire dans, ook in het thema. Hoe ze dat gaan aanpakken weten we nog niet, maar als u de vorige editie van de Avond heeft bezocht herinnert u zich misschien nog die fantastische dans van de wolvinnen. Kevin zingt met ons een lied over de geschiedenis van Baarn en leidt de avond. Bovendien is er na afloop ook nog eens een aangeklede borrel. Kortom, u mag dit eigenlijk niet missen!