Op vrijdagmiddag 26 mei 2023 gingen de voetjes van de vloer in ons theatercafé. De platenspeler bij de ingang kenmerkte de sfeer van de middag; gezellige oude (en nieuwe!) liedjes met het heerlijke kraken van de grammofoonplaat. DJ Semmy bracht met nostalgische nummers de aanwezigen op de dansvloer en wisselde de chachacha af met quicksteps en af en toe een wals. Ook enkele disconummers kwamen voorbij.

Voorzien van een welkomstdrankje, nootjes op tafel en een heerlijke bitterbal, werden vele herinneringen aan de vroegere dansschool en dansavonden opgehaald. “We missen echt iets als dit hier in Baarn. Wat fijn dat jullie het mogelijk maken om dit hier te beleven.”, aldus een van de aanwezige heren. 

“Ik heb kaartjes voor deze middag cadeau gekregen voor Moederdag, ontzettend leuk!”
“Deze editie is nog leuker dan de vorige keer, wat een gezellige sfeer en leuke muziek.”

Theaterdirecteur Tom van der Poel benadrukt dat de Speeldoos meer is dan alleen een theater. “We laten hiermee zien dat we als theater ook maatschappelijk betrokken zijn en op deze manier voor mooie verbindingen mogen zorgen. Dit moet zeker een vervolg krijgen!”

Na het draaien van het laatste nummer werd al snel gevraagd wanneer er weer zo’n gezellige middag georganiseerd gaat worden. De exacte datum volgt maar deze zal in/rond september 2023 zijn. Iedereen, van jong tot oud, is dan weer van harte welkom!

Publieksreacties

"Echt genoten van de muziek en de presentatie! Een aanwinst voor de Speeldoos. Dit 1 x per maand herhalen zou geweldig zijn. Wellicht afwisselen met Sunday Sessions? Het is laagdrempelig en ontspannen. Drankje en bitterballen helemaal top!"

"Hartelijke ontvangst, ontspannen sfeer, top bitterballen/drankje sympathieke platendraaiers, muziek soms oubollig, lastig dansbaar, voor herhaling vatbaar!"

"Het was geweldig leuk! Lekkere muziek en iedereen kon de dansvloer op! Leuk om met andere bezoekers te kletsen en dan erachter komen dat je gezamenlijke kennissen hebt."

"Mijn vriendin en ik vonden de dansmiddag erg gezellig en hopen zeker op een vervolg. Het drankje was erg lekker, ook waren we zeer te spreken over de bitterballen en nootjes. Het was goed verzorgd. De muziek zou iets zachter kunnen, we moesten nogal schreeuwen om elkaar te kunnen verstaan. De dame naast mijn vriendin vroeg zich af waarom ik niet aan het gesprek deelnam, ik kon gewoon niks horen. Het waren voornamelijk ouderen en onze oren zijn niet meer zoals vroeger. Dat was het enige minpunt."