Foto: Lilianne Vloet

Bestelinformatie

Hoe bestel ik theater-, film- en operakaarten?

1) Website

Kaarten voor het hele theaterseizoen 2024-2025 kun je bestellen op deze website. Met een account is het mogelijk kaarten te bestellen (maximaal 10 per voorstelling). Dat is mogelijk tot vlak voor de voorstelling (indien plaats beschikbaar). Via de website kun je zelf kiezen waar je in de theaterzaal wilt zitten. Bij online reserveren krijg je bij alle* voorstellingen € 1,00 korting per kaart vergeleken met de kaartprijs aan de kassa. Via de website ben je dus voordeliger uit. Het is online ook mogelijk je bestelling te voldoen met de PODIUM Cadeaukaart.

Na ontvangst van je betaling worden e-tickets per e-mail toegezonden, die uitgeprint gelden als plaatsbewijs. Bij de kaartcontrole kun je de e-ticket(s) ook op je mobiele telefoon of tablet tonen.

* M.u.v. lokale- of amateurvoorstellingen.

Hulp nodig bij het online bestellen? Klik hier voor het stappenplan online kaarten bestellen.2) Theaterkassa

Het is ook mogelijk je kaarten aan de theaterkassa te kopen.

Openingstijden theaterkassa
• ma • wo • do van 10:00 - 12:00
• Op dinsdag en vrijdag is de theaterkassa gesloten

Aan de theaterkassa worden geen administratiekosten berekend maar betaal je per kaart € 1,00 extra t.o.v. de online kaartprijs. Het is in ons theater uitsluitend nog mogelijk om je theater- en filmkaarten via pinbetaling af te rekenen. Naast pinnen, kun je ook afrekenen met de PODIUM Cadeaukaart.

Let op: voorafgaand aan onze voorstellingen en films is de theaterkassa gesloten.3) Telefonisch

Tijdens de openingstijden van onze theaterkassa kun je ook kaarten bestellen via telefoonnummer (035) 541 80 50. Telefonisch bestelde kaarten reken je af op basis van een factuur, waarbij per kaart € 2,00 administratiekosten worden berekend. Nadat wij je betaling hebben ontvangen, worden de kaarten per post toegezonden.


Bestelling gelukt?
Kort voor iedere voorstelling ontvang je een servicemail van ons met daarin de actuele informatie m.b.t. je theater- of filmbezoek.

Vrienden
Als Vriend van Theater de Speeldoos Baarn heb je voorrang bij het bestellen van kaarten. Geniet samen met andere particuliere donateurs van nog meer voordelen en word Vriend! Lees hier meer en meld je aan als Vriend!

Rolstoelplaatsen
Onze theaterzaal heeft vier rolstoelplaatsen. Deze plaatsen kunnen alleen via de theaterkassa gereserveerd worden. Tijdens de voorverkoopperiode kun je rolstoelplaatsen aan de theaterkassa bestellen of per e-mail aanvragen. Gedurende het theaterseizoen kan dit zowel aan de theaterkassa als telefonisch. Wij brengen bij het bestellen van rolstoelplaatsen geen kosten in rekening.

Groepen
Wil je in de voorverkoopperiode méér dan 10 kaarten per voorstelling gelijktijdig bestellen, dan is dat mogelijk aan de theaterkassa. Tijdens het theaterseizoen kunnen groepsreserveringen vanaf 11 personen ook telefonisch worden gemaakt. Voor deze wijze van reserveren wordt eenmalig € 3,50 administratiekosten berekend.

PODIUM Cadeaukaart
De PODIUM Cadeaukaart is zowel inwisselbaar bij onze theaterkassa als via de website. De waarde die op je PODIUM Cadeaukaart staat, kan in één keer of in delen worden besteed. Je kunt de PODIUM Cadeaukaart in ons theater ook gebruiken voor de aankoop van filmkaarten. Let op: de PODIUM Cadeaukaart dient binnen 3 jaar besteed te zijn; daarna is het de kaart niet meer geldig en het opgeladen bedrag niet meer besteedbaar.

Jongerenkorting
Wil jij de wereld van theater ontdekken zonder je bankrekening te plunderen? Dat kan met de jongerenkorting op theaterkaartjes! Ben jij tussen de 13 en 25 jaar? Dan bezoek je voor slechts € 12,50 de leukste voorstellingen in ons theater én je ontvangt nog een drankje ook. Tickets boek je vanaf 48 uur van tevoren.

Let op: familievoorstellingen, films, Sunday Sessions en opera's zijn uitgesloten van de jongerenkorting. Bij binnenkomst wordt je legitimatie gevraagd.

Wachtlijst
Heb je net naast de laatste kaarten voor een theatervoorstelling gegrepen en is de voorstelling uitverkocht, dan kun je op een wachtlijst worden geplaatst. Je kunt jezelf via onze website op de wachtlijst van de gewenste voorstelling plaatsen. Je kunt een aanvraag voor de wachtlijst ook mailen naar theaterkassa@speeldoosbaarn.nl. Als er op het laatste moment plaatsen vrijkomen, hanteren wij de wachtlijst. Dit gebeurt uitsluitend bij theatervoorstellingen; niet bij filmvertoningen.

Verhinderd?
Wanneer je verhinderd bent, dan is het tot uiterlijk 7 dagen voor de voorstelling mogelijk de gekochte kaarten terug te geven. Hiervoor wordt per kaart € 5,00 administratiekosten in rekening gebracht. Het resterende bedrag ontvang je als digitaal tegoed op je account en kun je nazien in je account onder tegoeden. Het tegoed kan in één keer of in delen verzilverd worden voor een nieuwe film/voorstelling, zowel online als aan de theaterkassa. Het tegoed heeft een geldigheidsduur van 1 jaar na afgifte. Daarna vervalt het tegoed en kan er geen aanspraak meer op gemaakt worden.

Gekochte tickets kunnen teruggegeven worden aan de theaterkassa of door het sturen van een verzoek tot annulering naar theaterkassa@speeldoosbaarn.nl. Let op: Heeft u geen e-mailadres in uw account, dan kan er geen geld in een digitaal tegoed gezet worden. In dat geval is het mogelijk om kaarten om te ruilen voor een andere voorstelling binnen het lopende seizoen. Hiervoor worden ook € 5,00 annuleringskosten per kaart in rekening gebracht.

Omruilen of omzetten naar een digitaal tegoed is NIET mogelijk voor geboekte filmkaarten of voor kaarten die met serievoordeel gekocht zijn zoals de serie Op weg naar Carré (cabaretvoorstellingen in onze Kleine Zaal).

TIP: Vrienden van ons theater kunnen tot 7 dagen voor aanvang van de voorstelling hun theaterkaarten kosteloos om laten zetten naar een digitaal tegoed. Lees hier meer over dit voordeel en de andere Vriendenvoordelen.

Kaart verloren?
Online gekochte kaarten kun je zelf vanaf je account nogmaals naar je e-mailadres verzenden. Heb je de kaarten gekocht aan de theaterkassa, neem dan contact op met de kassamedewerker tijdens de openingstijden van de theaterkassa.

Annulering
Indien een voorstelling onverhoopt door Theater de Speeldoos Baarn wordt geannuleerd, ontvang je het bedrag van je gekochte kaarten, exclusief eventueel door jou betaalde administratiekosten (zoals reserveringskosten), zo snel mogelijk retour.

Acties
Theater de Speeldoos Baarn behoudt zich het recht voor om in samenwerking met impresariaten incidentele last-minute acties te houden. Er vindt geen prijsreductie plaats voor eerder gekochte of gereserveerde kaarten.

WEET WAAR JE KOOPT.NL
Alleen met tickets die zijn gekocht via de formele en erkende organisaties buiten ons theater om, zoals Eventim en Nationale Theaterkassa, loop je geen risico om ongeldige kaarten aan te schaffen. Theater de Speeldoos Baarn is niet verantwoordelijk voor kaarten die zijn gekocht via officieuze verkoopkanalen. Heb je twijfels? Neem contact op met de theaterkassa.

Overheidsmaatregelen
Wanneer door of namens de overheid maatregelen worden opgelegd die leiden tot annulering en/of andere beperkingen in het uitvoeren van voorstellingen of films, kunnen bestelvoorwaarden tijdelijk afwijken. Theater de Speeldoos Baarn volgt hierin de overgheidsrichtlijnen op. Uiteraard zullen we je hierover tijdig informeren. In het geval van onverhoopte annuleringen van voorstellingen vanuit overheidswege ontvangen kaartkopers uiteraard hun kaartgeld retour.

Algemene Bezoekersvoorwaarden
Theater de Speeldoos Baarn verklaart de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) van toepassing. Een exemplaar ligt ter inzage bij onze theaterkassa. Of lees de voorwaarden hier: Algemene Bezoekersvoorwaarden van de VSCD