Foto: Lilianne Vloet

Bestelinformatie

DIRECT NAAR THEATERAGENDA

De voorstellingen t/m juni 2022 zijn in verkoop voor de volledige zaalbezetting én geplaceerd. Je kunt bij het boeken dus je favoriete zitplaatsen in de zaal of op het balkon kiezen. Ons theater houdt zich altijd aan de actuele RIVM richtlijnen.

Coronatoegangsbewijs
Voor toegang tot voorstellingen, films en opera's is een coronatoegangsbewijs vereist. We vragen je deze te tonen via de CoronaCheck-app (of print) samen met een geldig identiteitsbewijs (ID-kaart, paspoort of rijbewijs).

Via de CoronaCheck-app (of print) laat je bij binnenkomst zien:
1.  dat je gevaccineerd bent
2.  dat je een negatieve corona testuitslag hebt
3.  dat je in het afgelopen halfjaar corona hebt gehad

NB: Voor ons als theater is het met deze app niet zichtbaar welke van de drie opties van toepassing is in jouw situatie. Wij zien alleen een groen vinkje dat aantoont dat je naar binnen mag.

Kinderen t/m 12 jaar zijn uitgezonderd van deze richtlijnen en mogen zonder bewijs naar binnen.

Indien je bij binnenkomst in ons theater geen coronatoegangsbewijs toont, kunnen wij je helaas geen toegang verlenen. Ook is restitutie van het kaartgeld dan niet mogelijk.

Lees hier meer over dit toegangsbewijs

Mondkapje niet meer verplicht
Het dragen van een mondkapje is niet verplicht. Het staat iedereen natuurlijk vrij om dit wel te dragen.

Gezondheidscheck
Om de veiligheid van bezoekers, artiesten en personeel te waarborgen, vindt er bij de ingang van ons theater - volgens RIVM regels - bij iedere bezoeker een gezondheidscheck plaats.

1,5 meterregel niet van toepassing
Bij alle voorstellingen is de anderhalve meter afstand in de Grote Zaal losgelaten. Er zit dus geen 1,5 meter afstand tussen bezoekers tijdens de voorstelling in de zaal.

Service mail
Kort voor iedere voorstelling ontvangen bezoekers een servicemail met daarin de actuele informatie m.b.t. het theaterbezoek.

Bestelvoorwaarden

• Wij verzoeken je om je kaarten zoveel mogelijk online via onze website aan te schaffen. Omdat wij conform ons coronaprotocol bij iedere voorstelling dienen te weten welke gasten aanwezig zijn, is het van belang dat je jouw theaterkaarten van tevoren via een account op onze website aanschaft. Lukt het niet om via onze website je kaarten te bestellen, dan bieden wij de mogelijkheid om tijdens de openingstijden aan de theaterkassa kaarten te kopen. De kassa is geopend op ma • wo • do 10:00-12:00

• Op de avond/middag van de (film)voorstelling is er geen kassaverkoop mogelijk aan de theaterkassa omdat conform de coronaregels (anonieme) last-minute verkoop niet toegestaan is

• Het is op dit moment helaas niet mogelijk om kaarten te reserveren (noch telefonisch, noch per e-mail)

• Indien je bij binnenkomst in ons theater geen coronatoegangsbewijs én geen legitimatiebewijs (ID-kaart, paspoort of rijbewijs) kunt tonen, kunnen wij je helaas geen toegang verlenen. Ook is restitutie van het kaartgeld dan niet mogelijk.

• In het geval van onverhoopte annuleringen van voorstellingen i.v.m. aangescherpte coronamaatregelen, ontvangen kaartkopers hun kaartgeld retour.

Hoe bestel ik theater- of filmkaarten?

1) Website

Je kunt het hele theaterseizoen kaarten bestellen op deze website. Met een account op onze website is het mogelijk kaarten te bestellen (maximaal 10 per voorstelling). Dat is zelfs mogelijk tot vlak voor de voorstelling. Via de website kun je zelf kiezen waar je in de theaterzaal wilt zitten. Bij online reserveren krijg je bij alle* voorstellingen € 1,00 korting per kaart vergeleken met de kaartprijs aan de kassa. Via de website ben je dus voordeliger uit. 

Hulp nodig bij het online bestellen? Klik hier voor het stappenplan online kaarten bestellen.

Het is online ook mogelijk je bestelling te voldoen met de Podium Cadeaukaart. Na ontvangst van je betaling worden e-tickets per e-mail toegezonden, die uitgeprint gelden als plaatsbewijs. Desgewenst kun je bij de kaartcontrole ook je e-ticket(s) op je mobiele telefoon of tablet tonen. 

* M.u.v. lokale- of amateurvoorstellingen.2) Theaterkassa

Het is ook mogelijk je kaarten aan de theaterkassa te kopen.

Openingstijden theaterkassa
• ma • wo • do van 10:00 - 12:00
• Op dinsdag en vrijdag is de theaterkassa gesloten

Aan de theaterkassa worden geen administratiekosten berekend. Het is in ons theater uitsluitend nog mogelijk om je theater- en filmkaarten via pinbetaling af te rekenen. Naast pinnen, kun je ook afrekenen met de Podium Cadeaukaart en de Theater & Concertbon.3) Telefonisch

Zolang er coronabeperkingen gelden, kunnen theater- en filmkaarten niet telefonisch besteld worden. Uiteraard is onze theaterkassa wel bereikbaar om je vragen te beantwoorden. Je kunt tijdens de openingstijden van onze theaterkassa (ma -wo-do 10:00-12:00) contact opnemen via telefoonnummer (035) 541 80 50. Als er geen coronabeperkingen meer zijn, kun je je kaarten weer telefonisch bestellen.

Vrienden
Als Vriend van Theater de Speeldoos Baarn heb je voorrang bij het bestellen van kaarten. Geniet samen met andere particuliere donateurs van nog meer voordelen en word Vriend! Lees hier meer en meld je aan als Vriend!

Rolstoelplaatsen
Onze Grote Zaal heeft vier rolstoelplaatsen. Deze plaatsen kunnen alleen via de theaterkassa gereserveerd worden. Tijdens de voorverkoopperiode kun je rolstoelplaatsen aan de theaterkassa bestellen of per e-mail aanvragen. Gedurende het theaterseizoen kan dit zowel aan de theaterkassa als telefonisch. Wij brengen bij het bestellen van rolstoelplaatsen geen administratiekosten in rekening.

Groepen
Wil je in de voorverkoopperiode méér dan 10 kaarten per voorstelling gelijktijdig bestellen, dan is dat mogelijk aan de theaterkassa. Gedurende het theaterseizoen kunnen groepsreserveringen vanaf 11 personen ook telefonisch worden gemaakt. Voor deze wijze van reserveren wordt eenmalig € 3,50 administratiekosten berekend.

PODIUM Cadeaukaart en Theater & Concertbon
Deze tegoedbonnen zijn inwisselbaar in ons theater. De PODIUM Cadeaukaart is zowel inwisselbaar bij onze theaterkassa als via de website. De waarde die op je PODIUM Cadeaukaart staat, kan in één keer of in delen worden besteed. Je kunt de PODIUM Cadeaukaart in ons theater ook gebruiken voor de aankoop van filmkaarten. Let op: de PODIUM Cadeaukaart dient binnen 3 jaar besteed te zijn; daarna is het de kaart niet meer geldig en het opgeladen bedrag onbesteedbaar. De papieren Theater & Concertbon is alleen te verzilveren aan de theaterkassa.

Jeugd- & CJP-korting
Scholieren en docenten met een CJP-pas ontvangen voor enkele voorstellingen een korting van € 3,50. Deze voorstellingen herken je aan de genoemde Jeugd & CJP-korting. Houd er rekening mee dat bij kaartcontrole naar je kortingspas kan worden gevraagd.

Wachtlijst
Heb je net naast de laatste kaarten voor een theatervoorstelling gegrepen en is de voorstelling uitverkocht, dan kun je op een wachtlijst worden geplaatst. Je kunt jezelf via onze website op de wachtlijst van de gewenste voorstelling plaatsen. Je kunt een aanvraag voor de wachtlijst ook mailen naar theaterkassa@speeldoosbaarn.nl. Als er op het laatste moment plaatsen vrijkomen, hanteren wij de wachtlijst. Dit gebeurt uitsluitend bij theatervoorstellingen; niet bij filmvertoningen.

Acties
Theater de Speeldoos Baarn behoudt zich het recht voor om in samenwerking met impresariaten incidentele last-minute acties te houden. Er vindt geen prijsreductie plaats voor eerder gekochte of gereserveerde kaarten.

Verhinderd?
Wanneer je verhinderd bent, dan is het tot uiterlijk 7 dagen voor de voorstelling mogelijk de gekochte kaarten te ruilen voor een andere theatervoorstelling (binnen het lopende seizoen). Hiervoor wordt per kaart € 5,00 administratiekosten in rekening gebracht. Kaarten voor operavertoningen kunnen uitsluitend worden geruild voor andere operakaarten binnen hetzelfde theaterseizoen. Online gekochte e-tickets kunnen omgeruild worden aan de theaterkassa of door middel van het sturen van een omruilverzoek per e-mail naar theaterkassa@speeldoosbaarn.nl. Kaarten gekocht aan de theaterkassa of kaarten die via de website afgerekend zijn met de Podium Cadeaukaart kunnen alleen omgeruild worden aan de theaterkassa.

Omruilen is NIET mogelijk voor geboekte filmkaarten of voor kaarten die met serievoordeel gekocht zijn zoals de serie Op weg naar Carré (cabaretvoorstellingen in onze Kleine Zaal).

TIP: Vrienden van ons theater kunnen tot 7 dagen voor aanvang van de voorstelling hun theaterkaarten wel kosteloos omruilen. Lees hier meer over dit voordeel en de andere Vriendenvoordelen.

Kaart verloren?
Online gekochte kaarten kun je zelf vanaf je account nogmaals naar je e-mailadres verzenden. Heb je de kaarten gekocht aan de theaterkassa, neem dan contact op met de kassamedewerker tijdens de openingstijden van de theaterkassa. Kom je er kort van tevoren pas achter, dan kan onze medewerker voor aanvang van de voorstelling een duplicaat voor je uitdraaien.

Annulering
Indien een voorstelling onverhoopt door Theater de Speeldoos Baarn wordt geannuleerd, ontvang je het bedrag van je gekochte kaarten, exclusief eventueel door jou betaalde administratiekosten (zoals reserveringskosten), zo snel mogelijk retour.

WEET WAAR JE KOOPT.NL
Alleen met tickets die zijn gekocht via de formele en erkende organisaties buiten ons theater om, zoals Eventim en Nationale Theaterkassa, loop je geen risico om ongeldige kaarten aan te schaffen. Theater de Speeldoos Baarn is niet verantwoordelijk voor kaarten die zijn gekocht via officieuze verkoopkanalen. Heb je twijfels? Neem contact op met de theaterkassa.

Algemene Bezoekersvoorwaarden
Theater de Speeldoos Baarn verklaart de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) van toepassing. Een exemplaar ligt ter inzage bij onze theaterkassa. Of lees de voorwaarden hier: Algemene Bezoekersvoorwaarden van de VSCD