Foto: Lilianne Vloet

Bestelinformatie

Hoe bestel ik theater- of filmkaarten?

1) Website

Kaarten voor theaterseizoen 2022-2023 kun je bestellen op deze website. Met een account is het mogelijk kaarten te bestellen (maximaal 10 per voorstelling). Dat is mogelijk tot vlak voor de voorstelling (indien plaats beschikbaar). Via de website kun je zelf kiezen waar je in de theaterzaal wilt zitten. Bij online reserveren krijg je bij alle* voorstellingen € 1,00 korting per kaart vergeleken met de kaartprijs aan de kassa. Via de website ben je dus voordeliger uit. Het is online ook mogelijk je bestelling te voldoen met de PODIUM Cadeaukaart.

Na ontvangst van je betaling worden e-tickets per e-mail toegezonden, die uitgeprint gelden als plaatsbewijs. Bij de kaartcontrole kun je de e-ticket(s) ook op je mobiele telefoon of tablet tonen.

* M.u.v. lokale- of amateurvoorstellingen.

Hulp nodig bij het online bestellen? Klik hier voor het stappenplan online kaarten bestellen.2) Theaterkassa

Het is ook mogelijk je kaarten aan de theaterkassa te kopen.

Openingstijden theaterkassa
• ma • wo • do van 10:00 - 12:00
• Op dinsdag en vrijdag is de theaterkassa gesloten

Aan de theaterkassa worden geen administratiekosten berekend maar betaal je per kaart € 1,00 extra t.o.v. de online kaartprijs. Het is in ons theater uitsluitend nog mogelijk om je theater- en filmkaarten via pinbetaling af te rekenen. Naast pinnen, kun je ook afrekenen met de PODIUM Cadeaukaart.

Let op: voorafgaand aan onze voorstellingen en films is de theaterkassa gesloten.3) Telefonisch (vanaf ma 29 aug)

Tijdens de openingstijden van onze theaterkassa kun je ook kaarten bestellen via telefoonnummer (035) 541 80 50. Telefonisch bestelde kaarten reken je af op basis van een factuur, waarbij per kaart € 2,00 administratiekosten worden berekend. Nadat wij je betaling hebben ontvangen, worden de kaarten per post toegezonden.4) E-mail | Voorverkoopperiode

Tot 28 aug 2022 is het mogelijk je bestelling per e-mail door te sturen naar
theaterkassa@speeldoosbaarn.nl. Deze worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Wij baseren de stoeltoewijzing op het systeem ‘best beschikbare plaats’. Voor deze manier van bestellen brengen wij € 12,50 administratiekosten in rekening. Zodra je betaling is ontvangen, sturen wij je de kaarten toe.

TIP: Als je met meerdere personen naast elkaar wilt zitten, kan dat alleen door gezamenlijk één e-mail te sturen.


Bestelling gelukt?
Kort voor iedere voorstelling ontvang je een servicemail van ons met daarin de actuele informatie m.b.t. je theater- of filmbezoek.


Corona | kaartgeld retour
In het geval van onverhoopte annuleringen van voorstellingen i.v.m. eventuele nieuwe coronamaatregelen, ontvangen kaartkopers uiteraard hun kaartgeld retour.

Ons theater behoudt zich het recht voor, om in geval van geldende coronamaatregelen,
tijdelijk andere (bestel)voorwaarden te hanteren. Wij volgen daarin de richtlijnen die door de overheid worden gesteld. Uiteraard zullen we je hierover tijdig informeren.

Vrienden
Als Vriend van Theater de Speeldoos Baarn heb je voorrang bij het bestellen van kaarten. Geniet samen met andere particuliere donateurs van nog meer voordelen en word Vriend! Lees hier meer en meld je aan als Vriend!

Rolstoelplaatsen
Onze theaterzaal heeft vier rolstoelplaatsen. Deze plaatsen kunnen alleen via de theaterkassa gereserveerd worden. Tijdens de voorverkoopperiode kun je rolstoelplaatsen aan de theaterkassa bestellen of per e-mail aanvragen. Gedurende het theaterseizoen kan dit zowel aan de theaterkassa als telefonisch. Wij brengen bij het bestellen van rolstoelplaatsen geen kosten in rekening.

Groepen
Wil je in de voorverkoopperiode méér dan 10 kaarten per voorstelling gelijktijdig bestellen, dan is dat mogelijk aan de theaterkassa. Gedurende het theaterseizoen kunnen groepsreserveringen vanaf 11 personen ook telefonisch worden gemaakt. Voor deze wijze van reserveren wordt eenmalig € 3,50 administratiekosten berekend.

PODIUM Cadeaukaart
De PODIUM Cadeaukaart is zowel inwisselbaar bij onze theaterkassa als via de website. De waarde die op je PODIUM Cadeaukaart staat, kan in één keer of in delen worden besteed. Je kunt de PODIUM Cadeaukaart in ons theater ook gebruiken voor de aankoop van filmkaarten. Let op: de PODIUM Cadeaukaart dient binnen 3 jaar besteed te zijn; daarna is het de kaart niet meer geldig en het opgeladen bedrag onbesteedbaar.

Jeugd- & CJP-korting
Scholieren en docenten met een CJP-pas ontvangen voor enkele voorstellingen een korting van € 3,50. Deze voorstellingen herken je aan de genoemde Jeugd & CJP-korting. Houd er rekening mee dat bij kaartcontrole naar je kortingspas kan worden gevraagd.

Wachtlijst
Heb je net naast de laatste kaarten voor een theatervoorstelling gegrepen en is de voorstelling uitverkocht, dan kun je op een wachtlijst worden geplaatst. Je kunt jezelf via onze website op de wachtlijst van de gewenste voorstelling plaatsen. Je kunt een aanvraag voor de wachtlijst ook mailen naar theaterkassa@speeldoosbaarn.nl. Als er op het laatste moment plaatsen vrijkomen, hanteren wij de wachtlijst. Dit gebeurt uitsluitend bij theatervoorstellingen; niet bij filmvertoningen.

Verhinderd?
Wanneer je verhinderd bent, dan is het tot uiterlijk 7 dagen voor de voorstelling mogelijk de gekochte kaarten te ruilen voor een andere theatervoorstelling (binnen het lopende seizoen). Hiervoor wordt per kaart € 5,00 administratiekosten in rekening gebracht. Kaarten voor operavertoningen kunnen uitsluitend worden geruild voor andere operakaarten binnen hetzelfde theaterseizoen. Online gekochte e-tickets kunnen omgeruild worden aan de theaterkassa of door middel van het sturen van een omruilverzoek per e-mail naar theaterkassa@speeldoosbaarn.nl. Kaarten gekocht aan de theaterkassa of kaarten die via de website afgerekend zijn met de PODIUM Cadeaukaart kunnen alleen omgeruild worden aan de theaterkassa.

Omruilen is NIET mogelijk voor geboekte filmkaarten of voor kaarten die met serievoordeel gekocht zijn zoals de serie Op weg naar Carré (cabaretvoorstellingen in onze Kleine Zaal).

TIP: Vrienden van ons theater kunnen tot 7 dagen voor aanvang van de voorstelling hun theaterkaarten kosteloos omruilen. Lees hier meer over dit voordeel en de andere Vriendenvoordelen.

Kaart verloren?
Online gekochte kaarten kun je zelf vanaf je account nogmaals naar je e-mailadres verzenden. Heb je de kaarten gekocht aan de theaterkassa, neem dan contact op met de kassamedewerker tijdens de openingstijden van de theaterkassa.

Annulering
Indien een voorstelling onverhoopt door Theater de Speeldoos Baarn wordt geannuleerd, ontvang je het bedrag van je gekochte kaarten, exclusief eventueel door jou betaalde administratiekosten (zoals reserveringskosten), zo snel mogelijk retour.

Acties
Theater de Speeldoos Baarn behoudt zich het recht voor om in samenwerking met impresariaten incidentele last-minute acties te houden. Er vindt geen prijsreductie plaats voor eerder gekochte of gereserveerde kaarten.

WEET WAAR JE KOOPT.NL
Alleen met tickets die zijn gekocht via de formele en erkende organisaties buiten ons theater om, zoals Eventim en Nationale Theaterkassa, loop je geen risico om ongeldige kaarten aan te schaffen. Theater de Speeldoos Baarn is niet verantwoordelijk voor kaarten die zijn gekocht via officieuze verkoopkanalen. Heb je twijfels? Neem contact op met de theaterkassa.

Algemene Bezoekersvoorwaarden
Theater de Speeldoos Baarn verklaart de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) van toepassing. Een exemplaar ligt ter inzage bij onze theaterkassa. Of lees de voorwaarden hier: Algemene Bezoekersvoorwaarden van de VSCD