Solo Stories | 't Hooge Nest 
donderdag 13 februari 2025 | 20:15

Duik in de verborgen geschiedenis van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog met de indrukwekkende toneelvoorstelling 't Hooge Nest, gebaseerd op het gelijknamige boek van Roxane van Iperen. Stap binnen in de mysterieuze wereld van een oude villa in de bossen van Naarden, waar schrijfster Roxane van Iperen nietsvermoedend haar intrek neemt, tot ze stuit op intrigerende sporen uit het verleden.

Geheime schuilplaatsen, verzetskrantjes en de echo's van moed en strijd weerklinken door de muren van 't Hooge Nest. Wat begint als een verbouwing, onthult al snel het ongelofelijke verhaal van een van de grootste onderduikadressen van Nederland. Een veilige haven voor velen, een cruciale doorvoerroute voor het verzet en een broeinest waar cultuur bloeit te midden van duistere tijden.

In deze aangrijpende monoloog, meesterlijk vertolkt door Fockeline Ouwerkerk, bekend van haar krachtige rollen in onder andere Bankier van het Verzet en Taal is zeg maar echt mijn ding, word je meegenomen op een reis door de geschiedenis. Haar ingetogen en krachtige spel brengt de personages tot leven en laat de heldhaftige geest van 't Hooge Nest voelbaar worden.

Mis deze kans niet om getuige te zijn van deze belangrijke en ontroerende voorstelling, waarin de kracht van menselijke moed en doorzettingsvermogen centraal staat. 't Hooge Nest is meer dan alleen een toneelstuk; het is een eerbetoon aan de onuitwisbare sporen van hoop te midden van duisternis.Naar alle Tips van Tom >>