Nieuwe expositie

Atelier Langs Jan aan de Stationsweg 41 in Baarn is een kunstatelier voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Al meer dan 50 jaar zijn vele kinderen op deze unieke locatie, wekelijks, op een gezellige manier met kunst bezig.

Atelier Langs Jan heeft zijn naam te danken aan een van de initiatiefnemers, de Baarnse beeldhouwer Jan Broerze … Na schooltijd gingen de kinderen graag even ‘Langs Jan’.

Een cursus bij het atelier loopt van september tot mei. De lessen zijn iedere week op dezelfde tijd in een vaste groep. De kinderen werken bijvoorbeeld met klei, steen of hout. Ook worden er prachtige schilderijen gemaakt, een linoleumsnede of een ander kunstwerk gemaakt.

Naast kennismaken met verschillende materialen en technieken staat de ontwikkeling van de fantasie en het plezier in het maken centraal!

Ieder jaar wordt tegen het einde van het seizoen een expositie georganiseerd waar een deel van het gemaakte werk vol trots aan ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden getoond wordt.

Wij zijn heel trots dat onze mini-kunstenaars dit weer mogen doen bij Theater de Speeldoos!

Als thema en rode draad is er door de kinderen en de ‘juffen’ Leida en Bernadette gekozen voor;

‘Atelier Langs Jan,
‘Natuur’lijk het leukste!

‘Natuur’ in allerlei vormen en in allerlei technieken komen langs… , mensen, dieren, bomen en bloemen, je ziet het allemaal!

Er is hard gewerkt, veel plezier gemaakt. Wij hopen dat jullie net zoveel plezier gaat beleven aan het kijken naar onze kunstwerken, als wij hebben beleefd aan het maken ervan!

Bezoektijden expositie
Deze expositie is t/m maandag 3 april te zien in de gangen van ons theater op werkdagen van 9:00 tot 17:00, in de avonden en in het weekend tijdens (film)voorstellingen en andere activiteiten.

De officiële opening vindt plaats op zaterdag 11 maart 2023 om 17:00 uur.