Nieuwe filmprogrammeur!

Simone Brouwer volgt voorganger Ailien Niemeijer op, die haar taak als filmprogrammeur heeft neergelegd. De eerste, door Simone geprogrammeerde films, zijn in september te zien op het filmdoek van Theater de Speeldoos.

Simone is geen onbekende van Theater de Speeldoos. Zowel voor het filmseizoen 2018-2019 als voor 2019-2020 verzorgde Simone het filmprogramma, totdat de coronapandemie roet in het eten gooide en de theaters gesloten werden. “Ik besloot toen dat het tijd was voor een andere uitdaging. Inmiddels sta ik drie dagen per week voor de klas en besteed ik mijn vrijetijd voornamelijk met mijn partner en twee dochtertjes. Met mijn achtergrond in Film- en Televisiewetenschappen begon ik de filmwereld toch te missen en bij Theater de Speeldoos voelde ik mij altijd een gewaardeerd onderdeel van het team. Nu maak ik als filmprogrammeur dus mijn comeback. Een fantastische kans om mijn passie voor film levendig te houden.”

De eerste door Simone geprogrammeerde films zal men vanaf september kunnen zien op het filmdoek, waaronder Asteroid City, Barbie en Jeanne du Barry. “Ik vind het mooi dat je als filmprogrammeur het publiek in contact kunt brengen met een diversiteit aan verhaalwerelden. Zo maken we in Asteroid City kennis met de spectaculaire gebeurtenissen tijdens een ruimteconventie in de Amerikaanse woestijn van 1955, worden we in Barbie meegenomen in een onvoorstelbare roze wereld en leven we in Jeanne du Barry mee met alle schandalen aan het Franse hof van koning Lodewijk XV. Ik vind het daarbij leuk om grote, bekende films te combineren met de meer artistieke titels, juist om de diversiteit van de filmwereld te laten zien.”

Al van jongs af aan had Simone een passie voor films, waarbij haar voorkeur vooral uitging naar films van één specifieke regisseur. “Stephen Spielberg is mijn absolute favoriet. Met filmklassiekers als Jurassic Park,  Back to the Future en Minority Report doe je mij echt altijd een plezier. Ik houd zelf wel van een beetje spanning en sensatie. Maar ook een indrukwekkend drama of een echte feelgood movie zal ik zeker niet afslaan. Ik hoop dat ik als filmprogrammeur heel wat mooie films naar het Baarnse publiek kan brengen.”