© Danielle de Bruijn

Open Atelier

Theater de Speeldoos lanceert een nieuw initiatief: het Open Atelier. Iedere woensdag staat 's ochtends de deur van het atelier in het theater wagenwijd open voor kunstenaars en hobbyisten om lekker aan de slag te gaan.

Stéphanie Baars van het theater over dit initiatief: “Ons atelier wordt al jaren gebruikt door lokale schilderclubs die er op regelmatige basis gebruik van maken. Graag zouden wij zien dat het lokaal nog vaker dan nu bol staat van de creativiteit. Zo is het idee ontstaan om kunstenaars die niet aangesloten zijn bij een club of vereniging aan te bieden dat zij ook individueel gebruik kunnen maken van onze faciliteiten. Een leuke bijkomstigheid is dat zij dan anderen treffen en wie weet leidt dat tot leuke contacten of zelfs nieuwe inspiratie.”

Theater de Speeldoos beschikt over een atelier met veel daglicht en ruime werktafels. Ook zijn er schildersezels aanwezig die gebruikt mogen worden.

“Ik zou dus willen oproepen: kom uit je eigen atelier of zolderkamer vandaan en stap eens binnen bij ons Open Atelier!“, aldus de oproep van Stéphanie die binnen het theater verantwoordelijk is voor de verhuur van de zalen.

Open Atelier 
Het Open Atelier is toegankelijk voor iedereen die daar gebruik van wil maken. Niet alleen professionele kunstenaars maar ook amateurs die willen schilderen, beeldhouwen, boetseren, tekenen of aan een andere kunstvorm doen kunnen binnenlopen op woensdagen tussen 09:00-13:00. Neem wel je eigen materiaal mee. Er is geen docent aanwezig dus je kunt komen wanneer je wilt en lekker zelf aan de slag gaan. Kosten voor deelname zijn slechts € 5 per keer. Dit bedrag kan ter plekke afgerekend worden per pin. Van tevoren reserveren is niet nodig. Het koffieapparaat staat altijd aan voor een kopje koffie of thee. Daar kan ook met pinpas afgerekend worden.

Het theater hoopt dat velen hun weg naar het Open Atelier weten te vinden. Kijk voor meer info over het Open Atelier hier.

Open Atelier in Theater de Speeldoos