Martine Diepenbroek

Geheimschriften in de Oudheid

Pit Baarn & Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan
Cultureel/Maatschappelijk
do 22 sep - do 13 okt
Aanmelden? Mail naar marloes.luijken@pitbaarn.nl of bel 035-5422020
do 22 sep
-
do 13 okt

De fascinerende wereld van geheimschriften uit de tijd van Herodotus, Caesar en de Spartanen!

Dit jaar organiseren Pit Baarn en Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan zes interactieve collegereeksen, speciaal toegankelijk voor senioren woonachtig in Baarn! Seniorencolleges over psychologie, klassieke muziek en voeding zijn de revu inmiddels al gepasseerd. 

Tijdens de vierde collegereeks die in september en oktober plaats gaat vinden zal studentdocent Martine Diepenbroek u meenemen in de fascinerende wereld van geheimschriften uit de tijd van Herodotus, Caesar en de Spartanen! Bent u bijvoorbeeld al bekend met de zogeheten “scytale”? Dit is een simpele en zeer efficiënte methode van versleuteling met stokjes en papier om geheime boodschappen over te brengen! En wist u dat men vroeger ook onzichtbare inkt gebruikte om liefdesbrieven te schrijven? Tijdens deze reeks ontdekt u de geheimen van oude geschriften én ziet u dat geheime communicatie iets is van alle tijden! 

Studentdocent Martine Diepenbroek is gepromoveerd in Oudheidkunde en Klassieke Talen aan de University of Bristol. Ze werkt aan geheime communicatie in de Grieks-Romeinse tijd. Momenteel werkt ze aan verschillende publicaties gebaseerd op dit werk. Het volledige proefschrift wordt daarnaast omgezet in een boek door Bloomsbury uitgeverij in Londen.

Aanmelden (gratis)
Bent u geïnteresseerd in deze collegereeks? Deze seniorencolleges vinden plaats op donderdag 22, 29 september en donderdag 6 en 13 oktober in ons theater. Wilt u hieraan meedoen? U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar marloes.luijken@pitbaarn.nl of door te bellen naar De Leuning (telefoonnummer: 035-5422020).