Hendrik Groen - Opgewekt naar de eindstreep

Beau Schneider, Nikkie Kuis, Leendert de Ridder e.a.
za 10 dec 20:15 - 21:45
Ticketprijs incl. consumptie | kassa + € 1,-
za 10 dec
20:15 - 21:45
  • za 10 dec
    20:15 - 21:45
    Theaterzaal

Vol humor en tragiek

Hendrik Groen is terug! Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar het theater. Voor iedereen die benieuwd is hoe het Hendrik Groen vergaat na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord. Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen in deze ontroerende komedie zijn best om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10) als trouwe vrienden.

De cast bestaat, net als de vorige Hendrik Groen-voorstellingen, uit jonge acteurs - met Beau Schneider in de hoofdrol. Omdat er, zoals regisseur Gijs de Lange het zo treffend zegt; “In iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit.

Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het succes ongekend: De zalen bij Pogingen iets van het leven te maken en Zolang er leven is, zaten avond aan avond vol.

Over het boek Opgewekt naar de eindstreep schreef de pers:
'Vol humor en tragiek.' Algemeen DagbladDeze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Hiernumaals Afscheidszorg

VIP voor één avond? | Speeldoos VIP Vervoer
Heb je je altijd al een keer VIP willen voelen? Dat kan! Samen met partner Volvo Buitenweg bieden wij het SPEELDOOS VIP VERVOER.

Hoe werkt 't?
Je boekt kaarten voor deze voorstelling en vraagt het VIP Vervoer aan. Uit de aanvragen loten wij een winnaar. Win je? Dan ben je onze VIP van de avond en word je thuis opgehaald door onze chauffeur en ook weer thuisgebracht. Op de voorstellingsavond hebben wij voor je/jullie een tafeltje gereserveerd en ontvang je voorafgaand aan de voorstelling van ons een kopje koffie/thee en na afloop een drankje naar keuze.

Klik hier om het VIP Vervoer aan te vragen

-----------

Schuif gezellig aan!

Ontmoet bij deze voorstelling andere bezoekers en maak gezellig een praatje! Ongedwongenheid staat voorop. Neem plaats aan de 'aanschuiftafel' in ons theatercafé. Deze tafel is er voor iedereen: vaste gasten én nieuwe bezoekers, jong én oud. Maar ook publiek dat alleen naar de voorstelling komt, is van harte welkom. Onze gastvrouw Irene schuift deze avond ook aan. Vooraf aanmelden is niet nodig. 

Aarzel niet, Take a Seat & Meet! Daarmee wordt jouw avondje uit nog leuker!

Klik hier voor meer info

Overtuigend en ontroerend

NRC Handelsblad

Credits

Producent: Inge Bos
Regie: Eddy Habbema
Met: Beau Schneider, Nikkie Kuis, Leendert de Ridder en anderen
Bewerking: Jibbe Willems
Decorontwerp: Ascon de Nijs
Lichtontwerp: Marc Heinz en Wilfred Loopstra
Kostuums: Arien de Vries