Foto: Jean-Marc Kessely

The Story Of Hip Hop

Brainpower (ism DJ TLM)
za 26 nov 20:15
Ticketprijs incl. consumptie | kassa + € 1,-
za 26 nov
20:15
  • za 26 nov
    20:15
    Theaterzaal

De evolutie van Hip Hop

In dit bijzondere theatercollege vertelt de legendarische tweetalige Nederlandse Artiest/MC/Producer Brainpower (Gertjan Mulder) het verhaal van de evolutie van de Hip Hop Cultuur. 

Aan de hand van vele essentiële fragmenten maakt Brainpower, samen met zijn VJ / DJ TLM, op geheel eigen wijze het theaterpubliek deelgenoot van zijn intense en eindeloze liefde voor Hip Hop en haar Cultuur, die bestaat uit vier elementen: muziek (de DJ), rap (de MC), dans (de B-Boy/B-Girl) en beeldende kunst (graffiti) ontstaan in de jaren zeventig in New York. De basisprincipes van deze Cultuur zijn: Peace, Unity, Love & Having Fun. 

Dit college behandelt het ontstaan van Hip Hop, de invloeden uit talloze genres, plus het verhaal van ikonen als Run DMC, Public Enemy, Tupac & Jay-Z tot aan Eminem en Drake. Wat startte als een ondergrondse beweging werd een wereldwijde miljardenindustrie. Dit college neemt je mee van de recreatieruimte van Kool Herc in de Bronx in de jaren 70 tot aan de recente Halftime show van de Super Bowl 2022 in LA.

Wat Brainpower onderscheidt van de rest, is vooral de combinatie van zijn ongekende gedrevenheid, de pure liefde voor het vak - en zijn kennis van zowel de music business als de cultuur. 

In zijn carrière van 25 jaar bracht hij tot nu toe 96 singles en 10 albums uit en scoorde hij onder meer de monsterhit Dansplaat en had zelfs in Amerika met het nummer All The Same een College Rap Radio Top 5 notering. Brainpower is altijd een voorloper geweest in de Benelux en is daardoor blijvend relevant en een absolute Legend in the game. 

Iedereen, of je nu een kenner bent of niet, kan bij dit bijzondere theatercollege iets leren, geïnspireerd raken en zijn of haar hart ophalen.

VIP voor één avond? | Speeldoos VIP Vervoer
Heb je je altijd al een keer VIP willen voelen? Dat kan! Samen met partner Volvo Buitenweg bieden wij het SPEELDOOS VIP VERVOER.

Hoe werkt 't?
Je boekt kaarten voor deze voorstelling en vraagt het VIP Vervoer aan. Uit de aanvragen loten wij een winnaar. Win je? Dan ben je onze VIP van de avond en word je thuis opgehaald door onze chauffeur en ook weer thuisgebracht. Op de voorstellingsavond hebben wij voor je/jullie een tafeltje gereserveerd en ontvang je voorafgaand aan de voorstelling van ons een kopje koffie/thee en na afloop een drankje naar keuze.

Klik hier om het VIP Vervoer aan te vragen

 

Credits

Cast: Brainpower & DJ TLM
Producent: Twist Agency