Huidige expositie

Kunstenaars van ateliers Amerpoort
di 17 jan - di 21 feb
di 17 jan
-
di 21 feb
  • di 17 jan
    -
    di 21 feb
    Expositiegang
    Gratis

De kunstenaars van ateliers Amerpoort exposeren nú in ons theater. Kom langs en neem 'n kijkje!

Het atelier Jans Pakhuys bij de hoofdlocatie van Amerpoort in Baarn biedt creatieve werkruimte voor ongeveer 20 kunstzinnige cliënten van Amerpoort die in Baarn en omgeving wonen. De kunstenaars werken meestal vanuit hun eigen interessegebied en worden ondersteund in het proces door vakbegeleiders. Soms wordt er met een bepaalde thema gewerkt waar de kunstenaars bij aan kunnen sluiten. Naast schilderijen op het platte vlak wordt er bij het atelier ook geschilderd op gebruiksvoorwerpen en meubels. Ook wordt er gemozaïekt door een aantal kunstenaars. Het Atelier Baarn bevindt zich in twee geschakelde ruimtes onderaan bij het hoofdgebouw van Amerpoort. In de ruimtes is plek voor een winkeltje. Ook kunnen de kunstenaars er aan de slag met grote doeken en panelen.

Informatie en contact:
Chris Nauta: ch.nauta@amerpoort.nl, tel. 06-23015619

 

Lees onder de schilderijen hieronder alles over de kunstenaars van de ateliers van Amerpoort!

Bezoektijden expositie
Deze expositie is t/m maandag 20 feb te zien in de gangen van ons theater op werkdagen van 9:00 tot 17:00, in de avonden en in het weekend tijdens (film)voorstellingen en andere activiteiten.

Ook exposeren?
Klik hier voor meer info over exposeren in ons theater

Informatie kunstenaars van ateliers Amerpoort

Manuel Poelstra
1995
Manuel (Azaro) Poelstra is een jonge kunstenaar met een bijzonder eigenzinnig talent. Hij heeft een herkenbare eigen beeldtaal die heel kleurrijk en veel vormig is. In zijn schilderijen komen er meerdere werelden van zijn interessegebieden bij elkaar en vormen samen een heel eigen, nieuwe wereld en compositie. Van begin af aan heeft hij een duidelijk beeld over zijn werk en hoe hij verder wil.

Manuel Poelstra werkt in het Amerpoort atelier bij Pastorie de Elleboog in Amersfoort.

Ghislaine Collard
1952
Zorgvuldigheid is het huismerk van Ghislaine Collard. Ze controleert ‘zorgvuldig’ of iemand haar mooie naam wel goed uitspreekt en is net zo precies in haar kunstuitingen.
Vormen ontstaan in een ongestoord, beheerst tempo met regelmaat en herhaling. Het gehele vlak is gevuld en haar kleuren zijn intens. Voor het geval dat de toeschouwer niet gelijk zou zien wat de voorstelling is, schrijft zij een toelichting op haar tekening met haar stevige ronde handschrift in veel woorden.

Ghislaine Collard werkt bij het Amerpoort atelier Jans Pakhuys in Baarn.

Monica Dierikx
1955
Vrolijk, afwisselend, dwingend en ook zwierig is het werk van Monica Dierikx. Haar lijnvoering is heel bijzonder en verfijnd, alsof zij aan het kantklossen is. Monica zegt niet veel maar haar werk zegt des te meer. Monica Dierikx is een vriendelijke, ouder wordende kunstenaar, die sfeervolle eigen vertalingen van de werkelijkheid maakt.

Monica Dierikx werkt bij het Amerpoort atelier Jans Pakhuys in Baarn.

Greet Spilker - de Kruijff
1956
Greet Spilker is een vrouw van het volk, communicatief sterk en duidelijk, ze zal laten weten wat zij van de dingen vindt. Daarnaast is Greet ook creatief getalenteerd en houdt ervan om aan haar eigen tafel in alle rust haar creaties uit te werken tot mooie kunstwerken. Greet is pas op een latere leeftijd gestart bij het atelier, maar heeft altijd al een creatieve interesse gehad. Greet Spilker is veelzijdig in haar creatieve activiteiten en geniet zienderogen van kunstzinnig bezig zijn. 

Greet Spilker werkt bij het Amerpoort atelier Jans Pakhuys in Baarn.