Foto: Carla Gorter

True Friends

Albumpresentatie Lo van Gorp
vr 3 jun 20:15 - 22:20
Ticketprijs incl. consumptie | kassa + € 1,-
vr 3 jun
20:15 - 22:20
  • vr 3 jun
    20:15 - 22:20
    Pauze 21:15
    Theaterzaal

Een avond lang oorstrelende nieuwe muziek!

Op 3 juni 2022 is er een heel speciaal concert. Het exclusieve release concert van het langverwachte debuutalbum van Lo van Gorp, True Friends

Dit heugelijke feit wordt in ons theater gevierd en jij kunt daarbij zijn! 

Misschien doet de naam Lo van Gorp niet direct een belletje rinkelen, maar bewust of onbewust heb je zijn stem vaak gehoord. Lo is één van Nederlands beste zangers. Als backing vocalist is de lijst van samenwerkingen bijna eindeloos: Al Jarreau, Paul Carrack, Chaka Khan, Jacob Collier, Roger Hodgson, het Metropole Orkest en Oleta Adams, om er een paar te noemen. En natuurlijk Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis en Ladies of Soul, bij wie hij jarenlang in de band zat. Met zijn eigen bands DRI3MAN en the ROYAL DUTCH SCAM is hij al jaren een bekend gezicht in de Nederlandse theaters.

Dat het een show van het hoogste niveau wordt, staat vast. Met een grote band om je vingers bij af te likken voert Lo het volledige album live uit. Ook ben je getuige van de officiële uitreiking van het eerste exemplaar van het album True Friends. Radiomaker Jurgen van den Berg (Radio 1) zal de CD aan Lo uitreiken.

Aansluitend vindt in het theatercafé een signeersessie en meet & greet plaats. 

Kortom, een uniek avondvullend muzikaal feestje waar je als liefhebber gewoon bij wilt zijn!

Over Lo van Gorp
Door de coronacrisis kwam het drukke leven van zanger Lo van Gorp met een klap tot stilstand. Dit gaf meer tijd en ruimte om muziek en teksten te schrijven, creativiteit vindt immers altijd haar weg naar buiten. Een vrucht hiervan is de single Omarmen / Embrace you die hij met zijn groep DRI3MAN in februari 2021 uitbracht.

Het debuutalbum, waaraan jaren is gewerkt, is getiteld True Friends. Lo heeft deze plaat samen met gitarist/componist/producer Patrick Drabe op compromisloze wijze gemaakt met de hulp van zijn vele befaamde muzikale vrienden. Het album is in 2021 al exclusief uitgekomen in Japan en wordt op 3 juni 2022 wereldwijd uitgebracht. 

In Japan gooit het album inmiddels hoge ogen bij de vele liefhebbers van zogenaamde Adult Oriented Rock (AOR) of Yachtrock. Het genre waar ook bands als Steely Dan, Eagles, Doobie Brothers, Hall&Oates, Al Jarreau en Venice in uitblinken. Sterke songs, rijke harmonieën, smaakvol en verzorgd gespeeld door de beste musici: een sound die we met name kennen van elpees uit Californië van eind jaren zeventig, begin tachtig.

De eerste single Fisher King kwam in Nederland uit op 18 februari 2022. Losjes gebaseerd op de Arthuriaanse legende The Fisher King, gaat deze song over twee jeugdvrienden waarvan één verblind wordt door honger naar macht en persoonlijk gewin. Hij overspeelt zijn hand en verliest hierdoor zijn 'heilige graal', zijn ziel.

Op 22 april wordt Quiet Moment gereleased. Op 13 mei komt Home uit en op 3 juni komt het gehele album samen met de laatste single The Right Thing uit.

https://lovangorp.com

Programma

True Friends
Lead vocals en alto & soprano sax op het album zijn van Lo. Aan het album werkten verder mee: 

Drums | Mark Stoop, Martijn Vink, Ton Dijkman, Arthur Lijten
Bass | Paddy van Rijswijk, Aram Kersbergen
Keyboards | Eric van de Bovenkamp, Edwin Schimscheimer, Karel Boehlee
Guitars | Patrick Drabe, Arnold van Dongen, Dirk van der Wal
Percussion | Sandra Sahupala
Trumpet | Jan van Duikeren
Flute | Jan Kooper
Tenor sax | Tom Beek
Trombone | Louk Boudesteijn
Backing vocals | DRI3MAN, Patty Gaddum, Raquel Brown, Simone Pormes

Productie | Patrick Drabe, Lo
Mix | Patrick Drabe, Lo
Mastering | Udo Pannekeet

Songwriters: Steffen de Wolff, Patrick Drabe, Lo, Simone Pormes, Karel Boehlee, Arnold van Dongen, Tessa Boomkamp, Paddy van Rijswijk, Edwin Schimscheimer, Dirk van der Wal, Leon Ware

Credits

Met medewerking van: 

Patrick Drabe, Mark Stoop, Arnold van Dongen, Paddy van Rijswijk, Sandra Sahupala, Eric van de Bovenkamp, Karel Boehlee, Ferry van Leeuwen, Raquel Brown, Simone Pormes, Tom Beek, Jan van Duikeren en Arjan Muusz.

MarsLabelGroup - Theater De Speeldoos - Groovemusic Productions