Foto: PR Fabian Franciscus

Fabian Franciscus

Kleine Wereld
do 24 mrt 20:30
€ 13,00 excl. consumptie (kassa +€ 1,-) | Check ook het serievoordeel!
do 24 mrt
20:30
  • do 24 mrt
    20:30
    Kleine Zaal

Avond keihard lachen om autistische cabaretier!

Boek hier met serievoordeel | 3x CABARET voor € 30,00 | Jouw VOORDEEL € 9,00

Check hier de voorstellingen in deze serie

Vroeger zat ik daar dan, lekker bang te zijn in mijn eigen kleine autistische wereldje. Met fobieën enz. Fijn was dat wel, dat eigen kleine wereldje; ik kende iedereen en ik was het vooral vaak met mezelf eens. Dat zei ik dan ook hardop tegen mezelf. Vaak ook op straat of bij een druk stoplicht.

Maar ook best wel benauwd, angstig en restrictief, zo’n kleine wereld. Daarom ging ik toch maar eens op zoek naar een lekker nuchtere vorm van no-nonsense zelfacceptatie. Zo een waarbij je ook gewoon lekker hard (om jezelf) kan lachen. Om zo, na veel ‘coaching’ en therapieën steeds meer mijn eigen krachten in plaats van belemmeringen te zien.

In dat licht is mijn nieuwe programma Kleine Wereld steeds meer een pleidooi aan het worden voor openheid en no-nonsense zelfacceptatie. Mijn zelfbeeld kwam in ieder geval in een ander daglicht te staan. 
Uiteraard wordt er weer heel veel gelachen in mijn nieuwe show Kleine Wereld. Maar zou het óók niet mooi zijn als de bezoekers, of ze nu zelf wel of totaal geen ‘aandoening’ hebben, na de show zichzelf ook een beetje van een andere kant kunnen belichten?

• Fabian speelde in comedy clubs in New York, Berlijn, Stockholm en Londen
• Fabian won het Leeuwarder Cabaret Festival en de Comedy Slam

Verkoop volgens RIVM richtlijnen.
Volledige zaalbezetting. Toegang met CoronaCheck-app (of print).
o.v. van actuele wijzigingen. Meer informatie

Fabians eerste voorstelling Vlafeest was na de try-out fase vrijwel de gehele tour uitverkocht. Meermaals ging hij viraal met stukjes uit zijn voorstelling en was o.a. te gast bij DWDD Heimwee: Kopspijkers, Radio 538, Spijkers met Koppen (NPO Radio 2) en Na Het Nieuws. Daarnaast speelde hij zowel op Zwarte Cross als op Lowlands.

Zijn voorstelling is een aantrekkelijk voorbeeld van de emanciperende kracht van comedy

Theaterkrant