Foto: Ken Howard | MET Opera

Turandot | Giacomo Puccini

The Metropolitan Opera
za 7 mei 18:45
€ 39,00 incl. welkomstdrankje & pauzearrangement (kassa +€1,-)
za 7 mei
18:45
  • za 7 mei
    18:45
    Theaterzaal

In Parijs begin 20ste eeuw was opera wat je noemt 'big business'. Het betekende voor operacomponisten dat ze aansprekende thema's moesten kiezen om de zaal vol te krijgen. Met het van oorsprong Perzische sprookje Turandot, dat zich afspeelt in China, is Puccini daar heel goed in geslaagd. Het chique Parijse publiek was zeer geïnteresseerd in het oriëntalisme, ofwel alles wat van ver weg kwam. Het spannende verhaal over de Chinese prinses Turandot voldeed daar geheel aan. De kille mannenhaatster Turandot valt uiteindelijk als een blok voor de charmante en vasthoudende prins Calaf. Maar dat gebeurt pas als Calaf zijn wereldberoemde aria Nessun dorma (vert. niemand zal slapen) heeft gezongen. Het is zonder twijfel een van de beroemdste tenor-aria's; met dank aan Luciano Pavarotti, die de hoge slottonen extreem lang kon aanhouden.

Tudandot leeft daarna nog lang en gelukkig met haar prins Calaf, want ware liefde overwint altijd, nietwaar?

Superster Anna Netrebko vertolkt de zware rol van Turandot in deze prachtige en beroemde productie van regisseur Franco Zeffirelli die heeft gekozen voor een uitbundige en spectaculaire enscenering.

Wat jammer dat Puccini nooit een uitvoering van zijn onvoltooide laatste opera heeft kunnen bijwonen. Hij stierf voordat de opera was voltooid en het slot zal altijd een punt van discussie blijven. Wij blijven achter met in onze herinnering de prachtige melodie van Nessun dorma en de slottekst Vincerò!. Ik zal overwinnen!

Verkoop volgens RIVM richtlijnen.
Volledige zaalbezetting. Toegang met CoronaCheck-app (of print).
o.v. van actuele wijzigingen. Meer informatie


De inleiding voorafgaand aan deze opera wordt verzorgd door Henriët Griffioen

Onderdeel van:
Take a Seat & Meet


Opera op het filmdoek; een bijzondere belevenis!

  • Wereldberoemde opera’s live vanuit The Metropolitan Opera in New York op ons filmdoek in Baarn
  • Inleiding door onze operadeskundige en -ambassadeur Henriët Gerritse-Griffioen
  • Schitterende muziek, prachtige kostuums, fantastische operazangers en -zangeressen, close-up in beeld gebracht
  • Engelse ondertiteling
  • Perfecte HD beeld- en geluidskwaliteit


Een compleet avondje uit
De rode loper ligt uit voor onze operagasten. Na binnenkomst ontvangen wij je graag met een glaasje bubbels. Het pauzearrangement bestaat uit een drankje naar keuze en een aantal luxe, hartige hapjes. Ons speciale horeca-arrangement maakt je operabezoek helemaal compleet!

------------------------------------------------------------

VIP voor één avond? | Speeldoos VIP Vervoer
Heb je je altijd al een keer VIP willen voelen? Vanaf nu kan dat! Samen met partner Volvo Buitenweg bieden wij het SPEELDOOS VIP VERVOER.

Hoe werkt 't?
Je boekt kaarten voor deze voorstelling en vraagt het VIP Vervoer aan. Uit de aanvragen loten wij een winnaar. Win je? Dan ben je onze VIP van de avond en word je thuis opgehaald door onze chauffeur en ook weer thuisgebracht. Op de voorstellingsavond hebben wij voor je/jullie een tafeltje gereserveerd en ontvang je voorafgaand aan de voorstelling van ons een kopje koffie/thee en na afloop een drankje naar keuze. 

Klik hier om het VIP Vervoer aan te vragen

 

---------------------------------------------------------

Take a Seat & Meet! Take a Seat & Meet

Ontmoet bij deze opera andere bezoekers en maak gezellig een praatje! Neem plaats aan de hoedentafel in ons theatercafé. De hoedentafel is er voor iedereen: vaste gasten én nieuwe bezoekers. Maar ook publiek dat alleen naar de voorstelling komt, is van harte welkom. Onze gastvrouw Deanne Lassche schuift deze avond ook aan. Vooraf aanmelden is niet nodig. 

Aarzel niet, Take a Seat & Meet! Daarmee wordt jouw opera-avond uit nog leuker!

Klik hier voor meer info

Credits

Cast
Turandot: Anna Netrebko
Calaf: Yonghoon Lee
Liù: Michelle Bradley
Timur: Ferruccio Furlanetto

Componist: Giacomo Puccini
Dirigent: Marco Armiliato
Regisseur: Franco Zeffirelli