Foto: Ken Howard - Met Opera

Don Carlos | Giuseppe Verdi

The Metropolitan Opera
za 26 mrt 16:45 - 21:50
€ 39,00 incl. welkomstdrankje & pauzearrangement (kassa +€1,-)
za 26 mrt
16:45 - 21:50
 • za 26 mrt
  16:45 - 21:50
  Pauze 18:45
  Theaterzaal
  Geweest

Verdi op z'n allerbest!

Don Carlos vertelt het historische verhaal over de onafhankelijkheid van de Nederlanden ten tijde van de 80-jarige oorlog. Een verhaal dat niet alleen over oorlog en macht gaat, maar ook vertelt over een vrouw die uitgehuwelijkt is aan de Spaanse koning Filips II, de vader van haar grote liefde, kroonprins Don Carlos. Hij is de enige van wie ze echt houdt.

Voor dit drama schreef Verdi, zoals hij zelf zei, zijn allermooiste aria. Het is het moment waarop Filips zich realiseert dat zijn jonge vrouw niet van hem houdt, maar van zijn zoon. Wat een tragedie! De onvoorwaardelijke en eeuwige trouw die de wanhopige Carlos zweert aan zijn boezemvriend en Malteser ridder Rodrigo, heeft een schitterend duet tussen tenor en bariton opgeleverd. En dan die prachtige grote koorpassages: dit is Verdi op z'n allerbest! Don Carlos behoort niet voor niets tot een van zijn meest geliefde werken.

Met een bezetting van werkelijk wereldklasse, zowel wat betreft de regie als de solisten, belooft deze productie van Don Carlos een onvergetelijke avond te worden. 

De inleiding voorafgaand aan deze opera wordt verzorgd door Henriët GriffioenOpera op het filmdoek; een bijzondere belevenis!

 • Wereldberoemde opera’s live vanuit The Metropolitan Opera in New York op ons filmdoek in Baarn
 • Inleiding door onze operadeskundige en -ambassadeur Henriët Gerritse-Griffioen
 • Schitterende muziek, prachtige kostuums, fantastische operazangers en -zangeressen, close-up in beeld gebracht
 • Engelse ondertiteling
 • Perfecte HD beeld- en geluidskwaliteit

Een compleet avondje uit
De rode loper ligt uit voor onze operagasten. Na binnenkomst ontvangen wij je graag met een glaasje bubbels. Het pauzearrangement bestaat uit een drankje naar keuze en een aantal luxe, hartige hapjes. Ons speciale horeca-arrangement maakt je operabezoek helemaal compleet!

---------------------------------------------------------------

VIP voor één avond? | Speeldoos VIP Vervoer
Heb je je altijd al een keer VIP willen voelen? Vanaf nu kan dat! Samen met partner Volvo Buitenweg bieden wij het SPEELDOOS VIP VERVOER.

Hoe werkt 't?
Je boekt kaarten voor deze voorstelling en vraagt het VIP Vervoer aan. Uit de aanvragen loten wij een winnaar. Win je? Dan ben je onze VIP van de avond en word je thuis opgehaald door onze chauffeur en ook weer thuisgebracht. Op de voorstellingsavond hebben wij voor je/jullie een tafeltje gereserveerd en ontvang je voorafgaand aan de voorstelling van ons een kopje koffie/thee en na afloop een drankje naar keuze. 

Klik hier om het VIP Vervoer aan te vragen

Credits

Cast
Don Carlos: Matthew Polenzani
Élisabeth de Valois: Sonya Yoncheva
Eboli: Jamie Barton
Philippe II: Günther Groissböck
Grand Inquisitor: John Relyea
Rodrigue: Etienne Dupuis

Componist: Giuseppe Verdi
Dirigent: Yannick Nézet-Séguin
Regisseur: Sir David McVicar