Foto: Michel Vanderhoven

Country Roads - A Tribute to John Denver

Jimmy Duchateau e.a.
vr 13 mei 20:15 - 22:05
€ 27,50 incl. consumptie (kassa +€1,-)
vr 13 mei
20:15 - 22:05
  • vr 13 mei
    20:15 - 22:05
    Theaterzaal
    Geweest

The 25th Anniversary Concert!

Dat John Denver meer is dan Country Roads en Leaving on a Jetplane bewijst Jimmy Duchateau met zijn band in A Tribute To John Denver. Zijn theaterconcert is een eerbetoon aan de Amerikaanse countrylegende. In 2022 is het precies 25 jaar geleden dat de Amerikaanse zanger overleed.

Jimmy Duchateau: “Ik wil John Denver niet nadoen, al klinkt mijn stem wel als die van hem.” Geen blonde pruik en cowboyhoed dus. Maar wél met gitaar en - vooruit - een westernshirt om in de sfeer te blijven. En de legendarische muziek natuurlijk, want daar draait deze voorstelling om. Van kleine liedjes die bij ieder eigen herinneringen oproepen tot uitbundige nummers waarbij wordt uitgepakt door de hele band. Jimmy blaast hits als Annie’s Song, Perhaps Love, Calypso en Thank God I’m a Country Boy nieuw leven in, maar schenkt ook aandacht aan minder bekend werk. “De emotie van muziek overbrengen kun je niet imiteren, dat kan alleen uit jezelf komen.” Toch blijft Jimmy Duchateau trouw aan de handgeschreven partituren die hij van Denvers eigen arrangeur Lee Holdridge kreeg.

Zelfs 25 jaar na zijn sterfdag leeft de muziek van John Denver nog steeds voort. Hoewel de jonge muzikant geen generatiegenoot van Denver is, begrijpt Jimmy zijn muziek als geen ander. Een grootse show met een intieme sfeer waarin de levenslessen in Denvers teksten nog meer betekenis krijgen en de inmiddels legendarische muziek de aandacht krijgt die het verdient.

Livemuziek in ons theatercafé!
Geniet in ons theatercafé van het optreden van de band Turmoil met hun Americana, roots- en rock repertoire. Zij treden voorafgaand, in de pauze en na afloop op. Dit maakt jouw avondje uit nóg completer!

Take a Seat & Meet!

Ontmoet bij deze voorstelling andere bezoekers en maak gezellig een praatje! Neem plaats aan onze ontmoetingstafel in het theatercafé. Deze tafel is er voor iedereen: vaste gasten én nieuwe bezoekers. Maar ook publiek dat alleen naar de voorstelling komt, is van harte welkom. Onze gastvrouw Irene Venneker schuift deze avond ook aan. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Aarzel niet, Take a Seat & Meet! Daarmee wordt jouw avondje uit nog leuker!

Klik hier voor meer info

Credits

Producent: Jimmy Duchateau
Muzikanten: Jimmy Duchateau, Ingo Jetten, Robin Zalm, Richard Ritterbeeks, Cui, Joep Larue, André Kok