© Annemieke van der Togt

Trompettist in Auschwitz

Thomas Cammaert en Soy Kroon
do 28 apr 20:15 - 21:30
€ 25,00 incl. consumptie (kassa +€1,-)
do 28 apr
20:15 - 21:30
  • do 28 apr
    20:15 - 21:30
    Theaterzaal
    Geweest

Herinneringen van Lex van Weren

Naar het boek van: Dick Walda

Lex van Weren wordt geboren in 1920 en groeit op in Amsterdam. Het spelen op de trompet leert hij zichzelf aan. Als in de Tweede Wereldoorlog het hele gezin Van Weren wordt opgepakt en op transport wordt gezet naar vernietigingskamp Auschwitz, is het juist de trompet die hem het leven redt. Als enige van het gezin weet hij, als lid van het kamporkest, de verschrikkelijke tijd in het kamp te overleven als gevangene 16848. In 1980 haalde schrijver Dick Walda hem, na jaren van zwijgen, over om zijn verhaal te vertellen. Dat schokkende en emotionele relaas vormt het hart van deze intieme productie.

Acteurs Thomas Cammaert en Soy Kroon vertellen en spelen in een regie van Eddy Habbema het bijzondere en aangrijpende verhaal van Lex van Weren, de trompettist in Auschwitz . Het boek van Dick Walda wordt door Allard Blom bewerkt tot theatertekst.

Take a Seat & Meet!

Ontmoet bij deze voorstelling andere bezoekers en maak gezellig een praatje! Neem plaats aan onze ontmoetingstafel in het theatercafé. Deze tafel is er voor iedereen: vaste gasten én nieuwe bezoekers. Maar ook publiek dat alleen naar de voorstelling komt, is van harte welkom. Onze gastvrouw Irene Venneker schuift deze avond ook aan. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Aarzel niet, Take a Seat & Meet! Daarmee wordt jouw avondje uit nog leuker!

Klik hier voor meer info

Credits

Producent: De Theater BV
Script: Allard Blom
Regie: Eddy Habbema