© Warner Bros Pictures

Wonka (6+)

NIEUW IN VERKOOP!
vr 15 mrt 19:30 - 21:45
Ticketprijs incl. consumptie | kassa + € 1,-
  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Geweld
vr 15 mrt
19:30 - 21:45

Muzikaal en magisch chocoladefeest voor de zintuigen!
 

Een jonge Willy Wonka heeft de hele wereld afgereisd, en is nu klaar om zich ergens te settelen en zijn zelfgemaakte chocola aan mensen te onthullen. Makkelijker gezegd dan gedaan, al helemaal omdat het winkelcentrum waarin hij zijn eigen zaak wil openen wordt gerund door een kwaadaardig trio van chocolademakers. Al snel bevindt Wonka zich als slaafje in een waskelder waar zijn droom onmogelijk voelt.

 

In deze onweerstaanbare, fantasierijke film, met in de titelrol Timothée Chalamet, maken we kennis met een jonge Willy Wonka, die allerlei heerlijke ideeën heeft en vastbesloten is de wereld stapje voor stapje lekkerder te maken. Wat bewijst dat de beste dingen in het leven beginnen met een droom en dat alles mogelijk is als je het geluk hebt om Willy Wonka te ontmoeten. 

 

Wonka is gebaseerd op het bijzondere personage in ‘Charlie and the Chocolate Factory’, Roald Dahl’s meest iconische kinderboek en een van de bestverkochte kinderboeken aller tijden. De film laat zien op welke wonderbaarlijke wijze 's werelds grootste uitvinder, goochelaar en chocolatier de geliefde Willy Wonka werd die we nu allemaal kennen. Regisseur Paul King (Paddington), schrijver David Heyman (Harry Potter, Gravity, Fantastic Beasts) en producenten Alexandra Derbyshire (Paddington, Jurassic World: Dominion) en Luke Kelly (The Witches) komen met een betoverende mengeling van magie, muziek, chaos en emotie, gebracht met veel warmte en humor. Ook notoire chocoladehaters lopen smikkelend de bioscoop uit na het zien van Wonka. 

Wonka (6+)
Regie
Paul King
Cast
Timothée Chalamet, Calah Lane, Olivia Colman, Hugh Grant, Keegan-Michael Key, Rakhee Thakrar, Paterson Joseph, Matt Lucas, Mathew Baynton, Sally Hawkins, Rowan Atkinson, Rich Fulcher, Tom Davis, Jim Carter, Kobna Holdbrook- Smith, Natasha Rothwell
Speelduur
116 min
Releasedatum
wo 13 dec
Jaar
2023
Land
VS
Taal
Engels
Ondertiteling
ja
  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Geweld

Deze film wordt met pauze vertoond.

Een overheerlijk toetje voor jong en oud met leuke easter eggs naar het origineel

Simone Brouwer - Filmprogrammeur