© WW Entertainment

Maestro (16+)

NIEUW IN VERKOOP!
di 5 mrt 20:15 - 22:45
Ticketprijs incl. consumptie | kassa + € 1,-
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Grof taalgebruik
di 5 mrt
20:15 - 22:45

Oscar-genomineerde Bradley Cooper zet de flamboyante dirigent en componist Leonard Bernstein met passie en energie neer.

 

Maestro is een indrukwekkend en moedig liefdesverhaal over de levenslange relatie tussen Leonard Bernstein en Felicia Montealegre Cohn Bernstein. De twee hielden zielsveel van elkaar, maar Leonard hield ook van mannen. En dat maakte het huwelijk van de Bernsteins uitdagend en slopend. Daarmee is Maestro een groots en emotioneel verhaal over familie en liefde. Maar bovenal een ode aan het leven en de kunst.

 

Leonard Bernstein is bij het publiek vooral bekend vanwege van de muziek die hij maakte voor de musical West Side Story. Maar hij was ook lange tijd dirigent en artistiek leider van de New York Philharmonic, dirigeerde orkesten over de hele wereld, presenteerde muziekprogramma’s, schreef opera’s én won meerdere Emmy’s en Grammy’s. Over dit muzikale genie maakte Bradley Cooper de film Maestro, waarvoor hij zelf in de huid kruipt van de briljante en kleurrijke maar ook complexe man, echtgenoot én ego. 

 

Dat Cooper toegewijd was om deze rol goed neer te zetten, blijkt wel uit het feit dat hij zes jaar oefende én zich liet adviseren door de Nederlandse topdirigent Jaap van Zweden. De acteur zet indrukwekkende acteerprestatie neer van een getalenteerde en charismatische maar ook (zelf)destructieve man. Met veel liefde en passie voor zijn muziek en zijn gezin, en tegelijk worstelend met z’n dubbelleven, grote ego en de druk en verleidingen van z’n carrière. Carey Mulligan bewijst met haar rol als Felicia dat zij een van de besten uit haar vak is. Vanaf de eerste seconde wordt je meegevoerd in haar speciale chemie met Bernstein en hun emotionele liefdesjourney vol tegenstrijdigheden, waardoor de tranen vanzelf zullen volgen.

 

Oscar-nominaties

Na zijn succesvolle regiedebuut A Star is Born komt Bradley Cooper nu met Maestro, waarin hij zelf de hoofdrol speelt van de legendarische componist en dirigent Leonard Bernstein. Met succes. Bij de uitreiking van de 96e editie van de Academy Awards, maakt de film kans op maar liefst 7 oscars, die van Beste Film, Beste Acteur (Bradley Cooper), Beste Actrice (Carey Mulligan), Beste Originele Scenario, Beste Make-up en Haar, Beste Camerawerk en Beste Geluid. 

Maestro (16+)
Regie
Bradley Cooper
Cast
Bradley Cooper, Carey Mulligan, Matt Bomer
Speelduur
129 min
Releasedatum
do 7 dec
Jaar
2023
Land
VS
Taal
Engels
Ondertiteling
ja
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Grof taalgebruik

Deze film wordt met pauze vertoond.

Een meeslepend drama dat groots, gedurfd en intiem tegelijk is.

Simone Brouwer - Filmprogrammeur