Past Lives (12+)

NIEUW IN VERKOOP!
ma 4 mrt 20:15 - 22:25
Ticketprijs incl. consumptie | kassa + € 1,-
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Grof taalgebruik
ma 4 mrt
20:15 - 22:25

Universeel verhaal over het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn.

Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo), twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet. Ze fantaseren over een wederzien, maar de afstand doet het contact verwateren. Nog eens twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, als hij haar opzoekt in New York.

 

In haar debuutfilm onderzoekt toneelschrijver Celine Song noties van het lot, de liefde, en de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn. Past Lives werd daarmee de grote verrassing van de filmfestivals van Berlijn en Sundance eerder dit jaar.

 

Oscar-nominaties

Met Past Lives vertelt Song een heel invoelbaar universeel verhaal. Over toeval en het lot, over keuzes en veranderingen, en over vorige en nieuwe levens. Zij doet dat zo goed dat de film al sinds de première wordt overladen met lof en prijzen. Het is dan ook niet verrassend dat de film voor de 96e editie van de Academy Awards twee Oscar-nominaties heeft weten binnen te slepen, die voor Beste Film en Beste Originele Scenario.

Past Lives (12+)
Regie
Celine Song
Cast
John Magaro, Greta Lee, Teo Yoo
Speelduur
106 min
Releasedatum
di 5 okt
Jaar
2023
Land
VS
Taal
Engels, Koreaans
Ondertiteling
ja
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Grof taalgebruik

Deze film wordt met pauze vertoond

Eén van de mooiste filmfinales van de afgelopen tien jaar

Simone Brouwer - Filmprogrammeur