© Pieter Bax

Eenakters met Karakter

Toneelgroep Karakter
Cultureel/Maatschappelijk
do 7 mrt 20:15 - 22:00
do 7 mrt
20:15 - 22:00
  • do 7 mrt
    20:15 - 22:00
    Kleine Zaal

Met het 50-jarig jubileum in het vooruitzicht later dit jaar, blijft Toneelgroep Karakter een groeiende en vernieuwende vereniging. Donderdagavond 7 maart spelen lokale acteurs maar liefst twee eenakters in onze Kleine Zaal. Om ook nieuwe acteurs bij het gezelschap een avond op de planken te kunnen bieden en het publiek een afwisselende, komische avond te geven!

Eenakter: Prikkels
Vier mensen. Op een perron of toch ergens anders? Of in hun eigen droomwereld? Wat doen zij daar? Wat hebben zij voor overeenkomsten? We krijgen een unieke kijk in hun leven. Waar worden zij door geprikkeld?
Ons alledaagse leven zit vol met prikkels van buitenaf maar ook in onszelf. Het gaat niet alleen om de druk van buitenaf, maar ook om de druk die wij onszelf opleggen. Hoe vinden we de rust in onszelf? Is dat voor iedereen hetzelfde of toch ook weer heel verschillend?

Deze voorstelling komt tot stand door de eigen verhalen en input van de spelers. Door hun inbreng komt deze montagetheatervoorstelling vol spel, beweging en muziek tot leven. Verwacht geen verhaal, maar laat je meeslepen in de leefwereld van deze spelers!
Regie:             Marc van Driel
Cast:               Paul Kemper, Kiki Baars, Hans van Lidth de Jeude, René Dijk


Eenakter: Moederfiguur

Het is avond. Lucy is bezig met haar avondritueel; het naar bed brengen van haar kinderen. Ze leeft in haar droomwereld, zichzelf afsluitend voor de buitenwereld. Ze hoort niks: geen telefoon, geen deurbel, niet het kloppen op de deur. Opeens staat haar buurvrouw op de stoep met een boodschap van Lucy’s man. Dan neemt de avond een hele andere wending voor de buurvrouw die zij niet voor mogelijk had gehouden.

Moederfiguur is een komische eenakter die vooral ook vragen oproept. Wie is Lucy eigenlijk en is er soms iets meer met haar aan de hand?
Auteur:           Alan Ayckbourn
Regie:             Marc van Driel
Cast:               Karlijn Zents, Natalie van Urk, Wim Rottier

Wegens het jubileumjaar van de vereniging krijgt de voorstelling sowieso een feestelijk randje! Kijk voor meer informatie over de cast op toneelgroepkarakter.nl