Le Pot-Au-Feu (AL)

ma 11 dec 20:15 - 22:50
Ticketprijs incl. consumptie | kassa + € 1,-
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
  • Grof taalgebruik
ma 11 dec
20:15 - 22:50

Duik mee in de Franse keuken en laat je verleiden door de heerlijkste gerechten, waarbij het water je gegarandeerd in de mond loopt!

Frankrijk, 1885. Kaviaar gedrapeerd op verse oesters, kalfsrug, fricassée, tarbot in melk, rivierkreeften, alles begeleid door de voortreffelijkste sauzen: chefkok Eugénie is een ware tovenaar in de keuken van gastronoom Dodin Bouffant, de man die ook haar geliefde is. De twee hebben een harmonieuze verhouding, waarin de liefde voor de klassieke Franse keuken de gedeelde passie is. Hun gedeelde passie voor eten heeft unieke en voortreffelijke gerechten opgeleverd, die wereldwijd zelfs de meest gerenommeerde chef-koks versteld hebben doen staan. Eén ding zit Dodon echter dwars: Eugénie weigert hem te trouwen – om haar voor het huwelijk te winnen besluit hij voor zijn geliefde te koken.

Voor Le pot-au-feu nam de Frans-Vietnamese regisseur Trần Anh Hùng (The Scent of Green Papaya) de roman ‘La vie et la passion de Dodin-Bouffant, gourmet’ van Marcel Rouff tot uitgangspunt. De vertelling uit de late 19e eeuw, de belle époque, verhaalt over de geneugten van koken, proeven, eten en digesteren als een van de pijlers van de Franse cultuur. Het resultaat is een film om je vingers bij af te likken! Het water loopt je in de mond bij alle waanzinnige keukenscènes en je zou willen dat er geurbeeld was, of dat je kon aanschuiven.

Le pot-au-feu won de prijs voor Beste Regie op het filmfestival van Cannes en opent met een spectaculaire sequentie van 40 minuten.

Le Pot-Au-Feu (AL)
Regie
Trần Anh Hùng
Cast
Benoît Magimel, Juliette Binoche
Speelduur
135 min
Releasedatum
do 7 dec
Jaar
2023
Land
FR
Taal
Frans
Ondertiteling
ja
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
  • Grof taalgebruik