© Les Films Pelléas

Anatomy of a Fall (12+)

di 12 dec 20:15 - 23:05
Ticketprijs incl. consumptie | kassa + € 1,-
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Grof taalgebruik
di 12 dec
20:15 - 23:05

Viel Sandra’s echtgenoot Samuel per ongeluk van het balkon? Of is er sprake van opzet? En zo ja: opzet van wie?

Elfjarige Daniël vindt zijn vader in de sneeuw, in een plas bloed. Wat is er gebeurd? Dat blijkt precies de ogenschijnlijke eenvoudige vraag waar Justine Triels rechtbankthriller Anatomy of a Fall antwoord op probeert te geven. De fenomenale Duitse actrice Sandra Hüller (Toni Erdmann) speelt Sandra, een succesvolle schrijver, getrouwd met de voormalige academicus Samuel, een iets minder geslaagde schrijver. De twee hebben een zoontje, Daniël, en leven sinds een jaar in een fraai chalet in de Franse Alpen. Tot zover lijkt alles in orde, tot de dag waarop Samuel uit de nok van het chalet tuimelt. 

 

Is Samuels val een ongeluk? Is hij geduwd? Wie zijn de verdachten? Waarom had Samuel al een wond aan zijn hoofd voordat hij viel? Het zijn de vragen die ogenblikkelijk opwellen en die in de rechtszaal beantwoord zullen moeten worden. Intussen wordt Sandra als hoofverdachte gearresteerd. Anatomy of a Fall is een veelgelaagd rechtbankdrama en thriller ineen, met het instituut huwelijk op de snijtafel.

 

Tijdens de drieënzeventigste editie van het filmfestival van Cannes werd Anatomy of a Fall van Justine Triet bekroond met de Gouden Palm. De zevende speelfilm van de Franse filmmaker fileert op genadeloze wijze de onfortuinlijke gebeurtenissen die hebben geleid tot de dood van Samuel, maar ook de vele breuken in hun relatie. De jury van Cannes toonde extra waardering door Daniels trouwe viervoeter te bekronen met de Palme Dog (Gouden Palm voor beste prestatie van een hond).

Anatomy of a Fall (12+)
Regie
Justine Triet
Cast
Sandra Hüller, Swann Arlaud, Antoine Reinartz, Milo Machado-Graner, Samuel Theis
Speelduur
152 min
Releasedatum
do 12 okt
Jaar
2023
Land
FR
Taal
Frans, Duits, Engels
Ondertiteling
ja
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Grof taalgebruik

Deze film wordt met pauze vertoond

Anatomy of a Fall is zo'n zeldzame film waarin alles klopt, die je aan het denken zet en je na afloop niet snel meer loslaat.

Filmtotaal