© Annemieke van der Togt

Zomeravondspecial: Klapstoelkabaret

Speeldoos op locatie: bij Buiten in de Kuil
NIEUW!
do 13 jul 20:00 - 21:40
Ticketprijs excl. consumptie | kassa + € 1,-
do 13 jul
20:00 - 21:40
  • do 13 jul
    20:00 - 21:40
    Pauze 20:40
    Buiten in de Kuil

Theater de Speeldoos komt naar je toe deze zomer! Bezoek de zomeravondspecial Klapstoelkabaret. Neem je klapstoel mee en geniet van live theater in de buitenlucht.

KLAPSTOELKABARET is een pop-up podium voor cabaret en kleinkunst. Intieme en komische optredens in de buitenlucht...

Stoeltje mee, op de fiets en hup naar Buiten in de Kuil in Lage Vuursche. Want Theater de Speeldoos komt naar je toe deze zomer met de zomeravondspecial KLAPSTOELKABARET!

KLAPSTOELKABARET
betekent genieten van live theater in de buitenlucht op een unieke locatie. Deze editie vindt plaats bij Buiten in de Kuil in Lage Vuursche.

Ontdek nieuw talent, gloednieuwe liedjes en conferences tijdens een avond KLAPSTOELKABARET. We toeren deze zomer weer met ons mobiele podium langs bijzondere plekken in Nederland en brengen het festivalgevoel naar je toe met intieme voorstellingen in de buitenlucht. Je ziet optredens van twee artiesten uit de Klapstoel-selectie, die bestaat uit cabarettalenten die stuk voor stuk al festivals en prijzen wonnen. Kom kijken, zie je favoriete cabaretier of ontdek de artiesten van de toekomst! Voor deze editie komen Kiki Schippers en Pieter Verelst naar Lage Vuursche!

Kiki Schippers wordt geroemd om haar ontwapende liedjes, gouden strot en originele teksten. Ze is bekend van Spijkers met Koppen en andere scherpe satirische bijdrages in de media, schrijft columns voor de Mezza, werd bijna de Slimste Mens, ontving de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied Er spoelen mensen aan en werd al vier keer genomineerd voor het beste theaterlied. NRC schreef: 'De beste, grappigste, veelzijdigste cabaretliedjes van iedereen' en volgens het Parool is ze 'De koningin van de Parade'.

Pieter Verelst won in 2015 met Mijn broer en ik zowel de jury- als de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival en sleepte een jaar later de juryprijs bij het befaamde Camerettenfestival in de wacht. De Vlaamse krant De Standaard beschrijft de stijl van Pieter Verelst als 'Briljant absurdisme' en ziet hem als de meest talentrijke Vlaamse cabaretier in lange tijd. In zijn programma’s viert het fysieke en verbale absurdisme hoogtij. Naast cabaretier is Pieter Verelst de bedenker van de absurde podcast Meneer Karton en momenteel te zien in de Vlaamse tv-serie De Bunker en het toneelstuk Amor mundi.

Vooraf eten bij Buiten in de Kuil
Maak je zomeravond compleet en eet vooraf het menu van de BBQ-Chef bij Buiten in de Kuil. Je kunt gebruik maken van een BBQ-arrangement met gerechten die door de chefs van Buiten in de Kuil op de Big Green Egg voor je bereid worden. Er is altijd voldoende keuze in vis, vlees en vegetarisch. Reserveren kan via: reserverenbuitenindekuil