© Hans Gerritsen

Wacht 's even (0.5+)

De Stilte
zo 11 feb 10:30 - 11:10
zo 11 feb
10:30 - 11:10
  • zo 11 feb
    10:30 - 11:10
    Ticketprijs excl. consumptie | kassa + € 1,-
    Kleine Zaal

Speciaal voor de allerkleinsten!

Een wereld ontvouwt zich uit een bouwpakket. Sneeuwwitte objecten vullen de leegte. Een tafeltje, een krukje, een deur, een kleine piano.  Maar wacht ’s even… Is hier iemand?

Twee personages verdwijnen en verschijnen in een ongerept landschap tot het onvermijdelijke gebeurt: ze komen elkaar tegen…

Hoe ga je om met iemand die anders is? Van wie je niet eens weet wat voor iemand het is? Een mens, een hond, een vogel? Gelukkig hoeven ze elkaar niet te veranderen.

Wacht ’s even... blijf maar lekker wie je bent.

Dansers van het eerste uur Gertien Bergstra en Femke Somerwil creëren in het kader van het Europese onderzoeksproject MAPPING een voorstelling voor kinderen vanaf een half jaar. Met de wonderschone pianomuziek van Jeroen van Vliet wordt het vreemde vertrouwd in een nieuwe omgeving die op ooghoogte van de jonge toeschouwers tot leven komt.

Over de Stilte

Dansgezelschap de Stilte opereert vanuit Breda en wil met meerduidige voorstellingen en dansactiviteiten, die de verbeelding prikkelen, de speelse leerdrift van kinderen stimuleren en hun artistieke vermogens aanjagen.

Het gezelschap is een graag geziene gast in binnen- en buitenland. Inmiddels hebben 40 landen kennisgemaakt met de Stilte. Femke Somerwil en Gertien Bergstra zijn sinds de start verbonden aan het gezelschap. Hun werk kenmerkt zich in een voorliefde voor partnering en een strak stilistische danstaal. Beide makers hebben een onvoorwaardelijke liefde voor de creatie van dans voor kinderen.

Een voorstelling die tot de verbeelding van de allerkleinsten spreekt. Een primeur in ons theater.

Judith Hoegen - jeugdprogrammeur

Credits

Spel: Donna Scholten en Pablo Dávila Iglesia, of Catarina Paiva en Eduarda Santos
Choreografie: Femke Somerwil en Gertien Bergstra
Kostuums: Czakon
Lichtontwerp: Twan Mensen
Decor: Bert Vogels