Foto: Stefan Schipper

Johan Derksen presenteert:

The Sound of The Blues & Americana
GEANNULEERD
zo 23 jan 20:15 - 22:35
€ 29,50 incl. consumptie (kassa +€1,-)
zo 23 jan
20:15 - 22:35
 • zo 23 jan
  20:15 - 22:35
  Pauze 21:15
  Theaterzaal
  Geweest

Deze voorstelling is vanwege de nieuwe maatregelen geannuleerd. Kaartkopers worden per e-mail geinformeerd.

Televisie orakel Johan Derksen komt, na de succesvolle shows Pioniers van de Nederpop en Keeps the Blues Alive, met zijn derde programma The Sound of The Blues & Americana. In The Sound of The Blues & Americana wordt de blues gelardeerd met de vanuit Amerika oprukkende americana sound. Speciaal hiervoor haalt Derksen een Amerikaanse artiest naar Nederland: Malford Milligan uit Austin. Milligan was voorheen de frontman van de Greg Koch Band, The Boneshakers en Storyville.

Om de sound van de blues en americana eer aan te doen, heeft Derksen de beste vocalisten en muzikanten gemobiliseerd voor zijn nieuwe programma.

De blues en de americana sound schurken in dit programma voortdurend tegen elkaar aan. Verwacht weergaloze gitaarsolo’s, rauwe blues songs en de authentieke americana sound zoals alleen deze rasartiesten kunnen brengen.

Onlangs kondigde Johan Derksen aan gitarist en zanger Erwin Nyhoff toe te voegen aan de line-up van zijn theatertournee. Erwin werd bekend als zanger, gitarist en liedjesschrijver van The Prodigal Sons en scoorde hits met You Still Think, Cool it en Nights in White Satin

Nyhoff stond op prestigieuze festivals, haalde de finale bij de tweede editie van The Voice of Holland en deed voorprogramma’s van legendarische acts als Pearl Jam, Alanis Morissette en The Jayhawks. Hij maakte indruk bij Tony Joe White (Rainy night in Georgia, Steamy windows), Scotty Moore en D.J. Fontana (gitarist en drummer van Elvis Presley in zijn beste periode) en Mick Taylor (gitarist Rolling Stones, Bob Dylan) waarmee hij samen componeerde en optrad. Ook trad hij op met Vini ‘Mad Dog’ Lopez en Jake Clemons van Bruce Springsteens E-Street band.

Verkoop volgens RIVM richtlijnen.
Volledige zaalbezetting. Toegang met CoronaCheck-app (of print).
o.v. van actuele wijzigingen. Meer informatie

De (internationale) line-up:

 • Sean Webster, de uit Engeland afkomstige zanger die in 2016 een ‘Dutch Blues Award’ kreeg als beste vocalist. 
 • Malford Milligan uit Austin. Milligan was voorheen de frontman van de Greg Koch Band, The Boneshakers en Storyville.
 • Hilde Vos, americana-zangeres en finalist bij de ISSA awards 2020.
 • Erwin Java, dé bluesgitarist van Nederland. Bekend van o.a. Cuby + Blizzards, Herman Brood en King of the World.
 • Jack Hustinx, oprichter en frontman van de Shiner Twins, volgens kenners de beste americana band van Nederland.
 • Eric van Dijsseldonk, was onder andere gitarist bij Erwin Nyhoff, Laura Vane & The Vipertones en Lea Kliphuis.
 • Roel Spanjers, multi-instrumentalist (o.a. piano, hammondorgel en accordeon), speelde eerder met vele Amerikaanse blues- en soulartiesten, waaronder Luther Allison.
 • Roelof Klijn, was onder andere verantwoordelijk voor de baslijnen van Coup de Grace, The Strikes en zijn meest recente project Rootbag met meester-gitarist Richard van Bergen.
 • Fokke de Jong, meer dan twintig jaar lang was hij drummer bij Normaal en later bij King of the World. 
 • Erwin Nyhoff, bekend als zanger, gitarist en liedjesschrijver van The Prodigal Sons en scoorde hits met ‘You Still Think’, ‘Cool it’ en ‘Nights in White Satin’.

-------------------------

VIP voor één avond? | Speeldoos VIP Vervoer
Heb je je altijd al een keer VIP willen voelen? Vanaf nu kan dat! Samen met partner Volvo Buitenweg bieden wij het SPEELDOOS VIP VERVOER. 

Hoe werkt 't?
Je boekt kaarten voor deze voorstelling en vraagt het VIP Vervoer aan. Uit de aanvragen loten wij een winnaar. Win je? Dan ben je onze VIP van de avond en word je thuis opgehaald door onze chauffeur en ook weer thuisgebracht. Op de voorstellingsavond hebben wij voor je/jullie een tafeltje gereserveerd en ontvang je voorafgaand aan de voorstelling van ons een kopje koffie/thee en na afloop een drankje naar keuze. 

Klik hier om het VIP Vervoer aan te vragen