© Iamkat

Leveller

Ruben Hein
za 14 okt 20:15
za 14 okt
20:15
  • za 14 okt
    20:15
    Ticketprijs incl. consumptie | kassa + € 1,-
    Theaterzaal

Muziek en korte verhalen over Mens, Dier, Natuur en alles wat daar tussenin zit...

Mens, dier, natuur, muziek. Eigenlijk ligt het allemaal niet zo ver uit elkaar. Althans, als je de wereld van zanger en muzikant Ruben Hein instapt. Jarenlang staat hij al op het podium met zijn muziek, maar ook jarenlang is hij fanatiek natuurliefhebber. De afgelopen jaren heeft hij met succes zijn twee grote liefdes, die voor natuur en muziek, steeds meer weten te verbinden. Zo bracht hij in 2022 zijn album OCEANS uit, wat volledig geïnspireerd is op zijn reis naar Antarctica. Al zijn ervaringen, de ontmoetingen met wildlife, de gevoelens die hij ervoer en het overweldigende natuurgeweld verwerkte hij in dat album. 

Die lijn zet hij door met zijn onlangs verschenen EP Leveller en in deze gelijknamige theatervoorstelling met zijn band.

Die wereld van Ruben is er een met ongekende verwondering. Over ons, de mens, het dierenrijk, muziek en alles wat ons inspireert. Maar ook een van twijfel. En daarin is hij niet alleen, want zijn we eigenlijk niet allemaal een beetje dolende? Het is tijd om de balans op te maken en dus gaat hij op zoek naar antwoorden bij monarchvlinders, paddo’s en walvissen met stemrecht.

Aan de hand van zijn muziek, beelden en anekdotische verhalen probeert Ruben op zijn eigen humoristische manier zijn gedachtenspinsels te ontrafelen en de wereld om ons heen te verklaren.

Over Ruben Hein
Ruben Hein is een gevierd popmuzikant, componist, presentator en orkestleider. Hij heeft vier studioplaten op zijn naam staan. Won meerdere Radio 6 Soul & Jazz Awards én de Edison publieksprijs. Ook bracht hij een live album uit met het Metropole Orkest, was hij een tijdje lid van de bekende Britse indie-formatie Fink en is hij twee jaar artistiek leider geweest bij het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Rubens komende muziekproject is geïnspireerd op een expeditie naar Antarctica. Er is bovendien een documentaire over dit artistieke hoofdstuk in de maak, geregisseerd door Hubert Neufeld.

Linda's Zomerweek
Hein wordt in juni 2013 plotsklaps bekend bij het grote publiek door zijn muzikale bijdrage in het programma Linda's Zomerweek, waarin hij de favoriete nummers van de gasten van Linda de Mol vertolkte.

Wie is de Mol?
In november 2017 werd bekend dat Ruben Hein zou meedoen aan het tv-programma Wie is de Mol?. De eerste uitzending was op 6 januari 2018 en begon in vijf verschillende steden, in vijf verschillende landen. Uiteindelijk speelde het seizoen zich af in Georgië. In de negen uitzendingen die volgden wist Hein zich naar de finale te werken en als enige de mol van dat seizoen, Jan Versteegh, te ontmaskeren.

VIP voor één avond? | Speeldoos VIP Vervoer 
Heb je je altijd al een keer VIP willen voelen? Dat kan! Samen met partner Volvo Buitenweg bieden wij het SPEELDOOS VIP VERVOER.

Hoe werkt 't?
Je boekt kaarten voor deze voorstelling en vraagt het VIP Vervoer aan. Uit de aanvragen loten wij een winnaar. Win je? Dan ben je onze VIP van de avond en word je thuis opgehaald door onze chauffeur en ook weer thuisgebracht. Op de voorstellingsavond hebben wij voor je/jullie een tafeltje gereserveerd en ontvang je voorafgaand aan de voorstelling van ons een kopje koffie/thee en na afloop een drankje naar keuze.

Klik hier om het VIP Vervoer aan te vragen

Credits

Muziek: Ruben Hein
Regie: Titus Tiel Groenestege
Producent: Rebis Music Group
Muzikanten: Ruben Hein, Julian Du Perron, Wessel Herbschleb
Tourneeplanning en publiciteitsmateriaal: Senf Theater, Delft.