© Anne van Zantwijk

Kiki Schippers met band (try-out)

Kiki Schippers
za 30 sep 20:15
za 30 sep
20:15
  • za 30 sep
    20:15
    Ticketprijs incl. consumptie | kassa + € 1,-
    Theaterzaal

De Adele van de lage landen

Wie Kiki Schippers met haar muzikanten op de Parade zag weet: Kiki Schippers met band betekent vuurwerk! 'De Koningin van de Parade' (Het Parool) met 'de beste, prachtigste, grappigste, veelzijdigste cabaretliedjes van iedereen' (NRC) gaat eindelijk het theater in met band. In poëtische zinnen switcht ze moeiteloos van liefde naar wetenschap en van maatschappijkritiek naar verwondering en haar stem buigt zich teder naar elk instrument. Ze laat je achter met een lach op je gezicht en een brok in je keel. Men neme een brok energie, een gouden strot, een stapel fantastische liedjes en een bus vol geweldige muzikanten en iedere zaal raakt betoverd.

Kiki Schippers (35) is cabaretier en tourt door het land met voorstellingen en stekelige en aanstekelijke bijdrages in de media. Ze werd bijna de Slimste Mens, schreef voor Opium op Oerol iedere dag een lied en werd in 5 jaar tijd 4 keer genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs, die ze in 2017 ook won met ‘Er Spoelen Mensen Aan’. Naast haar theaterwerk heeft ze een column in het AD, maakt ze satire voor het radioprogramma Spijkers met Koppen, en maakte ze tijdens de coronaperiode de 3FM comedypodcast Too Soon en de YouTube interviewserie Kiki’s KloosterQuarantaine. Bij het grotere publiek werd ze bekend van haar razendsnelgeschreven persconferentieliedjes voor de Vooravond, als een soort muzikale Nico Dijkshoorn. Komend najaar gaat ze met band op tour, daarvoor zijn nu kaarten te koop.

Kiki werd geboren in Nijmegen, groeide op in Woerden, en studeerde na omwegen via verschillende toneelscholen, een studio filosofie en een stage in Argentinië af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Na een plek in de finale van het Leids Cabaret Festival en de Vlaamse Nekka-wedstrijd won ze eind 2014 de Publieks- en de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten en sloot ze zich aan bij een Vlaams en een Nederlands impresariaat.

Vanaf die tijd tourt ze langs de theaters in Nederland en daarbuiten, met programma’s vol humor, satire en eigen liedjes. In 2020 werd ze voor de 4e keer in 5 jaar tijd genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied, de prijs die ze in 2017 won met Er Spoelen Mensen Aan samen met haar gitarist Rolf Verbaant. Ze schreef ook liedjes voor andere theaterprogramma’s zoals voor Kirsten van Teijn en de Andersons.

Kiki maakt deel uit van het Spijkercabaret bij Spijkers met Koppen, schrijft columns voor het AD en is regelmatig op radio en tv te zien en te horen met actuele liedjes. Ze kreeg de smaak van het interviewen te pakken als pop-up sidekick in de nacht op NPO Radio 1 en 2 en presenteerde een Woerdense podcast, een 3FM Comedypodcast en een YouTube-serie vol interviews met mede-artiesten vanuit een leeg theater.

Inmiddels staan er 1 album, 3 EP’s, en meerdere singles op Spotify en maakt ze regelmatig uitstapjes naar festivalpodia met haar band. Ze was te zien op Lowlands, Zwarte Cross, Opium op Oerol en Theaterfestival de Parade, met én zonder muzikanten. Voor BNNVara NPO 3 maakte ze in 2021 een muzikaal theaterconcert vanuit een leeg theater, dat ze uiteraard begon met het lied 'Dichter voor een lege zaal'.Recensies
'Koningin van de Paradehet Parool
'Powerhousede Volkskrant
Perfecte timing, originele teksten, ad rem inspelend op het publiek’ Mezza (AD)  

VIP voor één avond? | Speeldoos VIP Vervoer 
Heb je je altijd al een keer VIP willen voelen? Dat kan! Samen met partner Volvo Buitenweg bieden wij het SPEELDOOS VIP VERVOER.

Hoe werkt 't?
Je boekt kaarten voor deze voorstelling en vraagt het VIP Vervoer aan. Uit de aanvragen loten wij een winnaar. Win je? Dan ben je onze VIP van de avond en word je thuis opgehaald door onze chauffeur en ook weer thuisgebracht. Op de voorstellingsavond hebben wij voor je/jullie een tafeltje gereserveerd en ontvang je voorafgaand aan de voorstelling van ons een kopje koffie/thee en na afloop een drankje naar keuze.

Klik hier om het VIP Vervoer aan te vragen

De beste, grappigste, veelzijdigste cabaretliedjes van iedereen.

NRC